25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

LeBron James, Donald Trump'a yüklenmeye devam ediyor

NBA süperstarı Lebron James, ABD Başkanı'na yönelttiği eleştirilerde geri adım atmıyor.

26 Eylül 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
LeBron James, Donald Trump'a yüklenmeye devam ediyor

Lebron James, ‘Serseri’ diye seslendiği ABD Başkanı Donald Trump’a yüklenmeye devam ediyor. Yaptığı basın toplantısında Trump’ın adını söylemeyen ve ABD Başkanı’nından ‘O adam’ diye bahseden ünlü yıldız, “Bu ülkeyi insanlar yönetiyor, tek bir kişi değil. Ve eminim ki o kişi hiç değil”.

Trump’a ‘Serseri’ diye seslendiği tweet’i 1.5 milyon favori ve 653 bin retweet alan Lebron, Trump’ı protesto eden NFL oyuncularını selamladı.

“Spor o kadar harika bir şey ki, insanlar takım buluyor, oyuncu buluyor, insanlar renkler buluyor. Spor insanları başka bir şeyin yapamadığı kadar bir araya getiriyor. Biz, -özellikle ben- bir kişinin, hangi güce sahip olursa olsun sporu bizi bölmek için kullanmasına izin vermeyeceğim. Çünkü biliyorum ki dünyanın en harika ülkesi bu. Burası özgürlüğün ülkesi. Ama herkes gibi sorunlarımız da var.”

‘Serseri’ tweetiyle ilgili pişmanlığının olmadığını söyleyen Lebron James, sezon başladığında benzer protestoların NBA oyuncuları tarafından devam edeceğini söyledi, konuşmayı sürdüreceğini ifade etti.

“Sesimi, tutkumu, paramı, kaynaklarımı, gençliğimi bu çocuklara hala umut var olduğunu, hayatta çok daha güzel yolculuklar bulunduğunu anlatmaya, bir kişinin, -ABD Başkanı da olsa, evinizdeki biri de- rüyaların gerçek olmasının önüne geçmesini engellemeye harcayacağım.”

Skor