17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Lizbon'da, Milli karatecilerden 3'ü altın 9 madalya

Karate Milli Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyatları için kota puanı veren Karate 1 Premier Lig'in Lizbon etabını 3 altın ve 6 bronz madalya ile tamamladı.

AA2 Mayıs 2021 Pazar 20:56 - Güncelleme:
Lizbon'da, Milli karatecilerden 3'ü altın 9 madalya

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Portekiz'in başkenti Lizbon'da gerçekleştirilen organizasyonda milli karateciler, bu ay Hırvatistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi ciddi bir sınav verdi.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na puan veren organizasyonda erkekler kata finalinde 27.4 puan alarak İsviçreli rakibi Yuki Ujihara'yı geride bırakan Enes Özdemir şampiyon oldu. Mart ayında İstanbul'da yapılan Karate 1 A Serisi Turnuvası'nda üçüncü olan genç karateci, Lizbon'da elde ettiği altın madalyayla kariyerinin en büyük başarısına ulaştı.

Kadınlar kumite +68 kiloda olimpiyat vizesi kovalayan Meltem Hocaoğlu Akyol da Lizbon'da altın madalya kazanarak büyük avantaj yakaladı. Finalde İspanyol Maria Torres Garcia ile mücadele eden Meltem, son 19 saniyesine 4-3 geride girdiği çekişmeli maçı 7-4 kazanarak kürsünün zirvesine çıktı.

Ali Sofuoğlu, Enes Özdemir ve Emre Vefa Göktaş'tan oluşan Avrupa ikincisi Erkek Kata Milli Takımı da finalde İtalya'ya üstünlük sağlayarak şampiyon oldu. Erkek Milli Takımı, Mart ayında İstanbul'da yapılan Karate 1 A Serisi organizasyonunu da zirvede tamamlamıştı.

- Millilerden 6 bronz madalya geldi

Organizasyonda ay-yıldızlı karateciler 3 altın madalyanın yanı sıra 6 bronz madalya kazandı. Erkekler katada iki Türk sporcuyu buluşturan üçüncülük maçında Ali Sofuoğlu aldığı 27.74 puanla takım arkadaşı Emre Vefa Göktaş'a üstünlük sağladı.

Kadınlar katada Dilara Bozan bronz madalya maçında Çek Cumhuriyeti'nden Veronika Miskova'yı yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Kadınlar kumite 55 kiloda Tuba Yakan İtalyan rakibi Veronica Brunori'yi 2-1 yenerek üçüncü olurken, 61 kiloda Merve Çoban son üç saniyesine 2-0 geride girdiği maçta İranlı Rozita Alipourkeshka'yı 3-2 mağlup ederek bronz madalya kazandı. Merve Çoban, Lizbon'daki turnuvada elde ettiği puanlarla 61 kiloda Tokyo Olimpiyatları'na katılmayı garantiledi.

Erkekler kumite 67 kiloda Burak Uygur da Suudi Arabistanlı Sultan Alzahrani'yi hakem kararıyla 5-0 yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Türkiye'ye erkekler kumite 84 kiloda Tokyo'da temsil edecek Uğur Aktaş da dünya ve Avrupa şampiyonu Fransız Kenji Grillon'u 2-1'lik sonuçla geçerek bronz madalya kazandı.

Erkekler kumite 67 kiloda üçüncülük maçında Mısırlı Ali Elsawy'e 2-1 mağlup olan Muratcan Deniz ise Karate 1 Premier Lig Lizbon'u beşinci olarak tamamladı.