26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mancini'nin tezi Sneijder'i ayağa kaldırdı

Ünlü hoca her fırsatta, “özel bir oyuncu” diyerek övdüğü Sneijder’i eski günlerine döndürürken, “Treguartista” tezinden yararlandı. Liderlik özellikleri yüksek modern 10 numaraların estetik hareketlerle zaman zaman teknik adamları kızdırması tezin konu başlıkları arasında yer alıyor.

31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Mancini'nin tezi Sneijder'i ayağa kaldırdı
Inter’den transferi büyük yankı uyandıran Hollandalı geçen sezon oynadığı futboldan ziyade Fatih Terim’in vetosu, hocasını başkana şikayeti, oyuncu eşi Yolantha Cabaou gibi faktörlerle manşetleri süslemişti. Ancak yeni sezon Sneijder için yepyeni bir başlangıç oldu.

Çünkü önceki yıl yaşadığı uzun süreli sakatlık yüzünden Inter’de düzenli oynayamamış ve hazırlık kampı geçirmemişti. Ama bu yıl hazırlık kampında sinyalleri veriyordu Sneijder. Bu yüzden ilk iş olarak 10 numaralı forma verildi kendisine.

Fatih Terim sonrası gözle görülür bir sıçrama gerçekleştirdi. Mancini, Terim’den farklı olarak Sneijder’e çok yakın ilgi gösterdi. Her fırsatta onun için “özel bir futbolcu” yorumunu yaptı. Saha içinde de farklı kullandı yetenekli oyuncuyu. Gol bölgesine daha yakın oynamaya başlayan Snejder başta Juventus’a attığı turu getiren golü olmak üzere son dönemde sorumluluk almaya başladı.
Gheorghe Hagi’den sonra ilk kez bir 10 numara yüzleri güldürmeye başladı. Sneijder’i bu noktaya getiren faktörlerin başında Mancini geliyor. Ünlü hocanın, İtalya Futbol Akademisi’ni bitirirken tez konusu “Treguartista” yani modern 10 numaralardı. Mancini adeta bitirme tezini Sneijder üzerinde uyguladı, Hollandalı yıldızı yeniden ayağa kaldırdı.

Herkesin yardımcısı

İtalyan hocanın tezinde dikkat çekici konu başlıkları bulunuyor. 10 numaraların zaman zaman teknik adamları kızdırabileceklerini kabul eden Mancini tezinde şu ifadeleri kullanıyor:

* Maçlarda fark yaratabilmek.
* Sahada işler yolunda gitmediği zaman sorumluluk alabilmek.
* Teknik becerisi düşük arkadaşlarına yardımcı olabilmek.
* İşler kötü giderken teknik direktörü yardımcı olabilmek.
* Zaman zaman taraftarın gözüne hoş gelen hareketler yaparken, bu hareketlerle aynı zamanda teknik direktörünü kızdırabilmek.