29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

MAÇ SONUCU: Galatasaray 3-3 Manchester United

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında Manchester United'ı konuk etti. Sarı kırmızılılar, İngiliz ekibiyle 3-3 berabere kalarak puanları paylaştı.

IŞIL SEREN ŞENER29 Kasım 2023 Çarşamba 19:37 - Güncelleme:
MAÇ SONUCU: Galatasaray 3-3 Manchester United

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında sahasında Manchester United ile karşılaştı.

RAMS Park'ta oynanan maç 3-3 eşitlikle sona erdi. Manchester temsilcisi, 11. dakikada Garnacho ile öne geçti. MANU, 18. dakikada Bruno Fernandes ile farkı 2'ye çıkardı. Galatasaray, 29. dakikada Hakim Ziyech ile farkı 1'e indirdi ve mücadelenin ilk yarısı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarı Manchester golle başladı. 55. dakikada McTominay, takımı adına farkı 2'ye çıkardı. Galatasaray, yine frikikten Hakim Ziyech'in 62. dakikadaki golüyle farkı 1'e indirdi. Galatasaray, Kerem ile 71. dakikada 1 gol daha buldu ve taraflar sahadan 1 puanla ayrıldı.

Galatasaray, bu sonuçla gruptaki puanını 5'e çıkardı. Manchester United ise 4 puana çıktı.

Grubun bir sonraki maçında Galatasaray, Kopeanhag ile deplasmanda karşılaşacak. Manchester United ise Bayern Münih ile evinde karşı karşıya gelecek.

OKAN BURUK'TAN 3 DEĞİŞİKLİK!

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, bir önceki resmi maça göre 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı takım, RAMS Park'ta yapılan maça Fernando Muslera, Sacha Boey, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Angelino, Lucas Torreira, Tanguy Ndombele, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Wilfried Zaha ve Mauro Icardi 11'i ile çıktı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Günay Güvenç, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Tete, Victor Nelsson, Sergio Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Kazımcan Karataş ve Cedric Bakambu yer aldı.

Teknik direktör Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında 4-0 kazandıkları Corendon Alanyaspor maçında ilk 11'de oynattığı Davinson Sanchez'den sakatlığı nedeniyle yararlanamadı. Buruk, savunmanın solunda oynayan Kazımcan ile sağ açıkta görev verdiği Barış Alper'i yedeğe çekti.

Tecrübeli teknik adam, Sanchez'in yerine sakatlığını atlatan Abdülkerim'i, Kazımcan'ın yerine Angelino'yu, Barış Alper'in yerine ise Ziyech'i oynattı.

TARAFTARDAN KOREOGRAFİ

Galatasaray taraftarları müsabaka öncesi büyük bir koreografiye imza attı.

Taraftarlar, üç tribünü kapsayan koreografide güney tribününde büyük bir aslan görseli oluşturdu. Görselin altında "Cesaret içinizde kükrüyor" ifadesi yer aldı. Doğu tribününde ise İngilizce "Burası Sami Yen" ve "Cehenneme hoş geldiniz" ifadeleri oluşturuldu.

TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ

Karşılaşmaya sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Son iki sezondur iç saha maçlarında RAMS Park'ı büyük oranda dolduran taraftarlar, Manchester United karşılaşmasında da tribündeki yerlerini aldı.

Seyrantepe'de yaklaşık 50 bin futbolsever karşılaşmayı takip etti.

YAĞMUR ZEMİNİ AĞIRLAŞTIRDI

İstanbul'da 2 gündür etkili olan yağışlı hava RAMS Park'ın zeminini olumsuz etkiledi.

Birkaç gündür süren ve son 2 günde etkisini artıran yağmur nedeniyle zeminde yer yer su birikintileri oluştu. Gün içinde UEFA ve Galatasaray Kulübü yetkililerinin izlediği zeminde zaman zaman topla denemeler yapıldı.

TRİBÜNDE GAZZE MESAJLARI

Galatasaray taraftarı, yaklaşık 2 aydır İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'yi unutmadı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, içinde çocuk ve kadınların olduğu binlerce sivilin hayatını kaybettiği Gazze için tribünlere pankart astı. Pankartlarda, "Gazze'ye insan olan sahip çıkar" ve "Gazze'de İnsanlık ölüyor." ifadeleri yer aldı.

İLK ATAK G.SARAY'DAN

Sol çaprazdan ceza sahasına giren Hakim Ziyech, 2. dakikada kaleyi yokladı. Manchester savunması gole izin vermedi.

Galatasaray seyircisinin de desteğiyle 3. dakikada bir pozisyon daha buldu. Hakim Ziyech ceza sahası dışından vuruşunu yaptı. Top üstten auta gitti.

GALATASARAY PENALTI BEKLEDİ

Galatasaray'ın Manchester United ile karşı karşıya geldiği maçta Galatasaray penaltı bekledi.

15. dakikada McTominay'ın eline çarpan top sonrası Galatasaraylı oyuncular penaltı bekledi, İspanyol hakem Sanchez oyunu devam ettirdi.

VAR, oyunun hemen başlatılmamasını istedi ve 1 dakika boyunca inceleme sürdü. İnceleme sonrasında oyunun devam etmesi istendi.

G.SARAY ATTI, İPTAL OLDU!

Galatasaray, Manchester United maçında 2-2'yi buldu ama ofsayt bayrağı havaya kalktı.

Sarı kırmızılı takım Icardi 43. dakikada topu ağlara gönderdi.

Yardımcı hakem Icardi'nin kaydettiği golü ofsayt gerekçesiyle geçersiz saydı. Sarı kırmızılı takımın oyuncuları bu karara tepki gösterdi. İlk yarıda başka ciddi bir pozisyon çıkmadı ve devreye oyuncular bu skorla gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

11. dakikada Manchester United öne geçti. Bruno Fernandes'in ceza sahası çizgisi üzerinden pasında topla buluşan Garnacho, sol çaprazdan yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

18. dakikada İngiliz temsilcisi farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta Shaw'un taç çizgisinden pasında topu kontrol eden Bruno Fernandes, ceza sahasına yöneldi. Portekizli oyuncunun ceza sahası dışı sol çaprazdan sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 0-2.

29. dakikada Galatasaray golü buldu. Ceza sahası dışı sağ çaprazda Bruno Fernandes'in müdahalesinin ardından Torreira'nın yerde kalması üzerine hakem Jose Maria Sanchez serbest vuruş kararı verdi. Topun başına geçen Ziyech, uzak köşeye yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.

Manchester United, soyunma odasına 2-1 önde gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

55. dakikada Manchester United üçüncü golü kaydetti. Wan-Bissaka'nın sağdan ortasında McTominay'in ön direkte yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-3.

62. dakikada Galatasaray farkı tekrar 1'e indirdi. Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Ziyech, doğrudan kaleyi düşündü. Altıpasa gelen meşin yuvarlağı sektiren kaleci Onana'nın büyük hatası sonucunda top filelere gitti: 2-3.

71. dakikada sarı-kırmızılı takım beraberliği yakaladı. Ziyech'in derinlemesine pasında topla buluşan ve sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, dar açıdan yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-3.

85. dakikada Bruno Fernandes'in ceza yayının gerisinden çıkardığı şutta, top direğe çarparak auta çıktı.

Kalan bölümde iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşma 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Stat: RAMS Park

Hakemler: Jose Maria Sanchez, Raul Cabanero, Inigo Prieto (İspanya)

Galatasaray: Muslera, Boey, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Angelino (Dk. 82 Nelsson), Torreira, Ndombele (Dk. 60 Sergio Oliveira), Ziyech (Dk. 83 Barış Alper Yılmaz), Mertens (Dk. 60 Kerem Aktürkoğlu), Zaha (Dk. 88 Kerem Demirbay), Icardi

Manchester United: Onana, Wan-Bissaka (Dk. 78 Dalot), Maguire, Lindelöf, Shaw, McTominay, Amrabat (Dk. 58 Mainoo), Antony, Bruno Fernandes, Garnacho (Dk. 78 Pellistri), Hojlund (Dk. 58 Martial)

Goller: Dk. 11 Garnacho, Dk. 18 Bruno Fernandes, Dk. 55 McTominay (Manchester United), Dk. 29 ve 62 Ziyech, Dk. 71 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 27 Bruno Fernandes, Dk. 45+2 Amrabat, Dk. 59 Shaw, Dk. 64 Wan-Bissaka (Manchester United), Dk. 42 Boey, Dk. 54 Kaan Ayhan (Galatasaray)