27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

PFDK kararları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) , Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan revizyon sonrası bazı kulüplerin, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle geçen sezon aldığı ve infazı tamamlanmayan seyircisiz oynama cezalarında değişikliğe gitti.

25 Temmuz 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
PFDK kararları

Federasyondan yapılan açıklamada, kurulun, geçen sezon PTT 1. Lig play-off finalinde Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor arasında İstanbul'da oynanan karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Mersin İdmanyurdu'na verdiği 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 52 bin lira para cezasını, 10 bin lira para cezasına çevirdiği bildirildi.

Kurul ayrıca, Spor Toto 2. Lig takımlarından Hatayspor'un 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 65 bin lira para cezasını 4 bin liraya çevirdi. Spor Toto 2. Lig'e çıkan Fatih Karagümrük'ün yanı sıra Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Elibol Sandıklıspor'un, 1 resmi müsabakayı kendi sahasında oynama ve 10 bin 500 liralık cezaları bin lira olarak değiştirilirken, yine 3. Lig takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 21 bin lira para cezası da kurul tarafından 2 bin lira para cezası olarak belirlendi.