30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Recep Uçar: Rizespor maçı büyük moral oldu

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da 10. haftada oynanacak Hatayspor maçı hazırlıkları devam ediyor. Sarı kırmızılı ekipte teknik direktör Recep Uçar ve futbolculardan Mame Thiam, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AA24 Ekim 2023 Salı 13:35 - Güncelleme:
Recep Uçar: Rizespor maçı büyük moral oldu

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Mondihome Kayserispor'da teknik direktör Recep Uçar, ligin 10. haftasında deplasmanda Atakaş Hatayspor ile oynayacakları karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirterek, maçtan puanla dönmek istediklerini söyledi.

Uçar, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenmandan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, milli maçlar dolayısıyla lige verilen aranın takıma iyi geldiğini belirtti.

Aradan sonra Çaykur Rizespor karşılaşmasının kendileri için yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayan Uçar, "Sakat olan oyuncularımız yeni yeni takıma katılıyor. Yeni gelen oyuncuların çoğu uzun süre bireysel antrenman yapmış. Şimdi hem adaptasyon sorununu hem fiziksel eksiklerini giderdik." dedi.

Uçar, son 3 maçını kazanamayan bir takım olarak çıktıkları Çaykur Rizespor karşılaşmasından 3 puanla ayrılmanın camiaya büyük moral verdiğini dile getirdi.

Çaykur Rizespor maçında ortaya konulan oyundan genel anlamda memnun olduğunun altını çizen Uçar, şunları kaydetti:

"HER MAÇTAN PUANLA DÖNMEK İSTİYORUZ"

"Önümüzdeki üç maç çok büyük anlam ifade ediyor. Bizim rotamızı belirleyeceğini düşünüyorum. Bu maçlardan da istediğimiz sonuçları alabilirsek Kayserispor'un önünün daha da açılabileceğini düşünüyorum. Bu hafta oynayacağımız Hatayspor'un Rizespor'la benzer özellikleri var. Yaş ortalaması Çaykur Rizespor'la birlikte ligin en genç takımlarından biri. Çok atletik oyunculara sahipler. Bu sezon sadece Fenerbahçe'ye kaybettiler. 8 hafta yenilmemeleri kesinlikle tesadüf değil. Aksine mevcut kalitenin, oyun anlayışının göstergesi. Bunun farkındayız ama rakip kim olursa olsun oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Daha iyi bir oyunla, daha iyi bir mücadele ortaya koyarak her maçtan puanla dönmek istiyoruz."

"DEPLASMAN PERFORMANSIMIZI GELİŞTİRECEĞİZ"

Sarı-kırmızılı ekibin önemli oyuncularından Mame Thiam ise MKE Ankaragücü mağlubiyetinden sonra takım halinde reaksiyon göstererek Çaykur Rizespor'u yenmenin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Hatayspor maçının zorlu geçeceğini ifade eden Thiam, şöyle konuştu:

"Deplasman performansımızı geliştirmek adına bu maça çok iyi hazırlanıyoruz. Maçın öneminin farkındayız. Umarım en iyi oyunumuzu sergileyip buradan başarılı bir sonuç alırız. Recep Uçar zor bir dönemde Kayserispor'un başına geçti. Biz oyuncular da yeni hocayla birlikte daha çok çalışarak takımın başarısı için mücadele ediyoruz."

Kayseri temsilcisinin genç kalecisi Bilal Bayazıt da takımın Recep Uçar'ın oyun sistemine alışmaya başladığını belirterek, bununla birlikte puanların da geleceğine inandığı dile getirdi.

ANTRENMAN

Teknik direktör Recep Uçar yönetiminde Kayserispor Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman, pas ve dar alanda topa sahip olma çalışmalarıyla başladı.

İdman, dar alanda yapılan çift kale maçla sonlandı.

Sarı-kırmızılı ekip, yarın yapacağı antrenmanla Atakaş Hatayspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.