25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Schalke 2 - 0 Galatasaray GS maçı / ÖZET VE GOLLERİ

Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. hafta maçında deplasmanda Schalke 04'e 2-0 yenildi. Yediği iki hatalı golle mağlup olan Galatasaray, çıktığı son 5 resmi maçında galibiyet alamadı! 4 puanda kalan Cimbom'un gruptan çıkma şansını zora soktu.

7 Kasım 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Schalke 2 - 0 Galatasaray GS maçı / ÖZET VE GOLLERİ

Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. hafta maçında deplasmanda Schalke 04'e 2-0 mağlup oldu. D Grubu'nda birer galibiyet, beraberlik ve 2 mağlubiyetle 4 puan toplayan temsilcimiz, 3. sırada bulunuyor. Alman ekibi ise 2 galibiyet, 2 beraberlikle 8 puan topladı ve grupta 2. sırada yer aldı. Galatasaray'ın D Grubu'ndan lider çıkma ihtimali matematiksel olarak kalmadı.

Grubun diğer maçında ise lider Porto evinde Lokomotiv Moskova'yı 4-1 yendi ve 10 puana yükseldi. Lokomotiv Moskova'nın ise henüz puanı bulunmuyor.

Sarı-kırmızılı ekip, bu mağlubiyetin ardından puan eşitliği durumunda Schalke 04'e karşı ikili averajı da kaybetti. Öte yandan Galatasaray, Avrupa kupalarında 4. kez karşılaştığı Schalke 04'e ilk kez yenildi.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı son 13 deplasman müsabakasında galip gelemedi.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

YAPMA MUSLERA!

Mücadelenin henüz 4. dakikasında ev sahibi ekip, kaleci Muslera'nın hatasından öne geçti. Ceza sahası içi sağ çapraza gelen topa açılan Muslera, Burgstaller'den önce yatarak meşin yuvarlağı tuttu. Kayarak ceza sahası dışına çıkan Uruguaylı kaleci, kart görmemek için topu bıraktı. Araya giren Burgstaller, dar açıdan düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

21. dakikada ise Embolo'nun sağdan ortasında Serdar Aziz'den seken top altıpas gerisindeki Harit'in önünde kaldı. Bu oyuncunun uygun durumdaki şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

23. dakikada Donk'un pasıyla savunma arkasına koşu yapan Sinan Gümüş, ceza sahasına gidemeden sol çaprazdan şutunu çekti ancak top kaleci Nübel'de kaldı.

27. dakikada Burgstaller'in pasında savunmadaki Mariano, Schöpf'ten önce müdahale etse de topu uzaklaştıramadı. Meşin yuvarlağı altıpas gerisinde alan Schöpf'ün altıpas gerisinde karşı karşıya yaptığı vuruşta kaleci Muslera topu uzaklaştırdı.

RODRİGUES KAÇIRDI!

28. dakikada Belhanda'nın pasıyla savunma arkasına sarkan Rodrigues ceza sahasına girer girmez şutunu attı ama top yandan auta gitti.

TOP DİREKTEN DÖNDÜ

38. dakikada Rudy'nin ceza sahası dışından şutunda Ndiaye'ye çarpan top yan direğe vurarak oyun alanına döndü. Bu posizyonun hemen ardından Rudy'nin sağdan ortasında Burgstaller'in penaltı noktası üzerinde bekletmeden vuruşunda kaleci Muslera soluna gelen meşin yuvarlağı son anda engelledi.

Temsilcimiz ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Öte yandan Galatasaray'da Ömer Bayram, Martin Linnes'in yerine oyuna dahil oldu.

MAÇ SKORU ÖZET VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇ CANLI YAYIN İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YİNE HATA... 2-0 OLDU!

57. dakikada Schalke durumu 2-0'a getirdi. Ömer Bayram'ın kaptırdığı topta, Guido Burgstaller topu ceza sahasına yerden yolladı. Topla buluşan Mark Uth düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadeleyi 2-0 kazanan taraf Schalke 04 oldu.

SCHALKE: 04 - GALATASARAY: 0

Stat: AufSchalke

Hakemler: William Collum, David McGeachie, Graeme Stewart (İskoçya)

Schalke 04: Nübel, Stambouli, Sane, Nastasic, Caligiuri, Rudy (Dk. 76 Suat Serdar), Schöpf, Harit (Dk. 56 McKennie), Uth (Dk. 63 Bentaleb), Burgstaller, Embolo

Galatasaray: Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Linnes (Dk. 46 Ömer Bayram), Donk, Ndiaye, Sinan Gümüş (Dk. 72 Muğdat Çelik), Belhanda, Rodrigues (Dk. 63 Selçuk İnan), Onyekuru

Goller: Dk. 4 Burgstaller, Dk. 57 Uth (Schalke 04)

Sarı kartlar: Dk. 54 Rudy, Dk. 55 Stambouli (Schalke 04), Dk. 72 Donk, Dk. 81 Serdar Aziz, Dk. 84 Muğdat Çelik (Galatasaray)

İSTATİSTİKLER

52 % Topla Oynama Yüzdesi 48 %
5 İsabetli Şut Sayısı 1
7 İsabetsiz Şut Sayısı 7
2 Korner 1
14 Faul 15
7 Ofsayt 2

SON 5 RESMİ MAÇINI KAZANAMADI

Galatasaray, çıktığı son 5 resmi maçında galibiyet alamadı. Sarı-kırmızılı takım, bu süreçte Spor Toto Süper Lig'de 3, UEFA Şamiyonlar Ligi'nde ise 2 müsabakayı kazanamadı. Ligde Bursaspor ve Fenerbahçe ile berabere kalan Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor'a mağlup oldu. Fatih Terim'in öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Schalke 04 ile İstanbul'da yaptığı maçtan beraberlikle ayrıldı. Son olarak ise rakibine deplasmanda mağlup oldu. Bu maçlarda rakip filelere 3 gol gönderen Galatasaray, kalesindeki 7 gole engel olamadı.