27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Sow Drogba'yı solladı

Fenerbahçeli yıldız, Galatasaraylı Drogba ve takım arkadaşı Emenike’nin de bulunduğu listede daha birçok ünlü ismi geride bırakıp 2013’ün en iyi futbolcusu seçildi. Sow için, “Fransa’dan gittiği Fenerbahçe’nin her şeyi oldu. Ligde gol rakamlarıyla Drogba’yı geçti. Şampiyonluğa gidiyor” yorumu yapıldı.

Aygün Özipek29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sow Drogba'yı solladı

SOW, AFRİKA’DA YILA DAMGASINI VURAN İSİM SEÇİLDİ

Fenerbahçe'de geride kalan 16 haftada çıktığı 14 maçta 8 gol ve 2 asistlik performansla takımın en skoreri olan Moussa Sow, Afrika’da yıla damgasını vuran futbolcular arasında ilk sırayı aldı. Senegal’de 2013’ün futbolcusu seçilen ve Altın Top ödülünü alan 27 yaşındaki yıldız oyuncu, bu kez de Le Soleil gazetesinin Afrika’da yıla damgasını vuran oyuncular listesinde zirveye çıktı.

F.Bahçe ona çok şey borçlu

Galatasaraylı Didier Drogba, Chelsea’li Eto’o, Chelsea’li Demba Ba, M.City’li Yaya Toure, Nijeryalı Obi Mikel ve Emenike, Malili Diawara, Seydou Keita gibi isimleri geride bırakarak Afrika’da yıla damgasını vuran isim olan Sarı-Lacivertliler’in yıldızı için gazetede övgü dolu sözler kullanıldı. “Fenerbahçe takım olarak ona çok şey borçlu” yorumunda bulunan gazete, Sow’un gerçek bir yıldız olduğunu belirtti.

Gollerine devam ediyor

Gazete ayrıca, “Türkiye’ye gitmesi onun karakterinde pek bir değişiklik yaratmamış gibi görünüyor. Medya ışıklarının uzağında Süper Lig’de parladı. F.Bahçe ile 2013’de Avrupa Ligi’nde yarı final yaşadı. Bu sezon şimdiye dek 8 gol attı ve takımıyla şampiyonluk yolunda farklı şekilde yoluna devam ediyor. Gol rakamlarıyla rakibi Drogba’yı geçti” yorumunu yaptı. 8Aygün Özipek