26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Tek kurtuluş sponsor geliri

Sarı-Lacivertliler, 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle stat isim hakkının pazarlanması için görüşmelere başlanacağını duyurdu. Yönetimin hedefi, 463 milyon liralık borcu, gelecek para ile sıfırlamak. Emirates Havayolları, 10 yıl için Fener’e 200 milyon euro teklif etti.

Aygün Özipek26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Tek kurtuluş sponsor geliri

FENERBAHÇE, ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI’NDAN 560 MİLYON LİRA GELİR BEKLİYOR

GALATASARAY ve Beşiktaş’tan sonra Fenerbahçe de stadının isim hakkını satma kararı aldı. Başkan Aziz Yıldırım’ın sıcak bakmaması nedeniyle stadın ismi yıllardır Şükrü Saracoğlu olarak kaldı. Ancak borçların artması ve rakiplerle aradaki farkın mali olarak kapanmaya başlaması üzerine Yıldırım daha fazla direnemedi ve stadın ismi için sponsorlarla görüşme kararı alındı.

Uslu görevlendirildi

Futbol AŞ’nin KAP’ta yer alan açıklamasında, Saracoğlu’nun isim hakkının pazarlanması için 1 Ocak 2014’ten itibaren bazı kurumlarla görüşmelere başlanmasının  uygun görüldüğü kaydedildi. Bu konuda Mahmut Uslu görevlendirildi. Uslu, “Henüz resmi bir teklif almadık. Çeşitli temaslarımız var” diye konuştu.

Tek sorun anlaşma süresi

Emirates Havayolları, sarı-lacivertli kulübe 10 yıl için 200 milyon euro önerdi. Fener rakamı az bulup 5 yıl için bu ücreti istedi. Ancak Emirates isteği abartılı buldu. Fener ile Emirates pazarlık sonucu anlaşmaya varırsa kulüp, sponsorluk anlaşmasından gelecek para ile 463 milyon liralık borcu kapatmak istiyor.