1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

Süper Lig devine gurbetçi yıldız! Umut Tohumcu için düğmeye basıldı

Gelecek sezon orta sahayı güçlendirmek isteyen Galatasaray hem genç hem de dinamik futbolcu transferi için dümeni Almanya'ya kırdı. Sarı kırmızılı ekip, Hoffenheim forması giyen gurbetçi yıldız Umut Tohumcu'yu gündemine aldı. İşte detaylar...

13 Nisan 2024 Cumartesi 12:02 - Güncelleme:
Süper Lig devine gurbetçi yıldız! Umut Tohumcu için düğmeye basıldı

Merkez orta sahaya hem genç hem de dinamik bir futbolcuyu transfer etmek isteyen Galatasaray, bu doğrultuda rotasını Almanya olarak belirledi.

GİRİŞİMLERE BAŞLANDI

Futbol kariyerine Bundesliga ekibi Hoffenheim'da devam eden 19 yaşındaki futbolcunun birçok maçını izleyen sarı kırmızılı yetkililerin, gelecek sezon Umut Tohumcu'yu renklerine bağlayabilmek için girişimlere başladığı öğrenildi.

Hoffenheim ile 30 Haziran 2028 tarihine kadar kontratı bulunan futbolcuya en güncel verilere göre; 5 milyon Euro değer biçiliyor. Her iki ayağını da etkin şekilde kullanan gurbetçi oyuncu, merkez orta saha dışında 10 numara ve sol kanatta da oynayabiliyor.

GOLE KATKI SAĞLADI

Bu sezon Hoffenheim'da tüm kulvarlarda toplam 24 maça çıkan Umut Tohumcu, 1 gol atarken takımına 3 de asist katkısı sağlamayı bildi.

1.75 boyundaki Tohumcu, profesyonel futbol kariyerinde ise 102 karşılaşmaya çıktı.

Söz konusu mücadelelerde 32 gol attı ve 26 da asist üretti.

Almanya'dan birçok kulübün yakın radarında bulunan Umut Tohumcu, altyaş kategorilerinden itibaren oynadığı Almanya'nın U21 Takımı'nda görev alıyor.

Türkiye Milli Takım yetkilileri de oyuncuya Kırmızı-Beyazlı formayı giydirmeyi hedefliyor.