25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

iPhone 6 Çıktı mı? Apple iPhone 6 Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 6 Çıktı mı? Apple iPhone 6 Türkiye Fiyatı ve Özellikleri, Apple iPhone 6 Türkiye Fiyatı ve Özellikleri, Apple iPhone 6 Özellikleri ve Fiyatı nedir? iPhone 6 ne zaman çıkıyor? ve Özellikleri Nelerdir? Apple iPhone 6 çıkış tarihi ve özellikleri, iPhone 6 eylül ayında mı çıkıyor? iPhone 6 ne zaman çıkacak? iPhone 6 kullanışlı mı? iPhone 6 özellikleri neler? iPhone 6 fiyatı ne kadar olacak? iPhone 6 çıkış tarihi, iPhone 6 Türkiye'de ne zaman piyasaya sürülecek?

23 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
iPhone 6 Çıktı mı? Apple iPhone 6 Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 6 Çıktı mı? Apple iPhone 6 Türkiye Fiyatı ve Özellikleri, Apple iPhone 6 Türkiye Fiyatı ve Özellikleri, Apple iPhone 6 Özellikleri ve Fiyatı nedir? iPhone 6 ne zaman çıkıyor? ve Özellikleri Nelerdir? Apple iPhone 6 çıkış tarihi ve özellikleri, iPhone 6 eylül ayında mı çıkıyor? iPhone 6 ne zaman çıkacak? iPhone 6 kullanışlı mı? iPhone 6 özellikleri neler? iPhone 6 fiyatı ne kadar olacak? iPhone 6 çıkış tarihi, iPhone 6 Türkiye'de ne zaman piyasaya sürülecek?


Iphone 6 ekranı için inanılmaz dayanıklılık testi. Eylül ayında çıkması beklenen Apple'ın yeni modeli Iphone 6 ile ilgili gündem yaratan haberler bitmiyor. Iphone 6 ekranı için dayanıklılık testi uygulandı. Iphone 6'nın sıfır camı eğilip bükülüyor ve çizilmeye karşı ne kadar dayanıklı olduğu gösteriliyor. Iphone 6'nın ekranı ve teknik özellikleri nasıl olacak? Iphone 6'nın merakla beklenen fiyatı ne kadar? Iphone 6 ile ilgili detaylar mynet.com'da Apple’ın sonbaharda piyasaya çıkması beklenen yeni nesil akıllı telefonu iPhone 6’da safir ekran kullanacağı ileri sürüldü. Apple, iPhone 5S’nin home tuşu ile 

kamera lensinde de safir kristal kullanmıştı. Şirketin 2014 yılında satışa sunacağı modellerin en az birinde safir cam kullanacağı iddia edilmişti.

iPhone 6 satışta fiyatı ise...

iPhone 6 daha tanıtılmadı; ancak cihaz Çin'de 3160 TL'den satışa sunuldu bile!

Apple'ın merakla beklenen akıllı telefonuiPhone 6 bazı kişiler tarafından daha fazla beklenemiyor. Henüz tanıtılmamış olan cihaz bazı sitelerde ön siparişe açıldı. Çin'in ünlü online satış siteleri Alibaba ve Taobao'da bazı satıcılar şimdiden ilan vermeye bile başladı. Bu zamana kadar sızdırılan maket ve prototiplerin görüntülerine göre ya da kendi tasarladıkları konseptler ile ön sipariş toplayan satıcılar iPhone 6'yı çıktığı gibi alan kişiye ulaştırmak için bir de koşul öne sürüyorlar. Ortalama 80 dolar değerinde bir depozit isteyen satıcılar iPhone 6'yı 1500 dolara (3160 TL) yakın fiyatlardan satıyorlar.

Ülkemizdeki akıllı telefon fiyatlarını düşündüğümüz zaman 3160 TL size o kadar yüksek gelmemiş olabilir ancak iPhone 5S'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde 650 dolardan yani 1369 TL'den satıldığını düşündüğümüzde Çinli satıcıların tanıtılmayan telefonu 3 katı fiyattan satmaya çalıştıklarının farkına varıyoruz.

Satıcılardan birisi yaptığı işi biraz daha profesyonel göstermek için Apple'ın sitesinin çok benzerini hazırlayarak içerisine iPhone 6 konsept görüntülerini yerleştirmiş. 

(shift)

İşte iPhone 6'nın safir ekranı nasıl olacak

Apple'ın belki de iPhone 6'da kullanacağı safir cam tam olarak nedir, neden bu kadar özel?

İnternette dolaşan son dedikodular kulağınıza geldiyse, üst düzey ceplerin çoğundaki Gorilla Glass ekranlara safir cam adında sıkı bir rakip gelmek üzere olduğunu duymuşsunuzdur. Peki safir cam nedir, gerçekten bu kadar özel bir şey midir?

Senenin başında ortaya çıkan raporlar, Apple'ın 5 inç'lik 200 milyon safir iPhone ekranı üretmek için safir kristal fırınları satın aldığını söylemişti. Yeni sızıntılar ise bu söylentilerin doğru olabileceğini gösteriyor. Örneğin internete sızan bir videoda safir camlı bir iPhone 6 ekranına her tür eziyet yapılıyor, ancak cam bunların altından hasar görmeden kalkabiliyordu.

Safir, sadece bir taş değil, farklı tonlar alabilen saydam bir kristaldir. İçinde herhangi bir yabancı madde bulunmayan safir, pencerenizdeki cam kadar renksizdir.

Ancak saf safiri bulmak zor olabilir. Renkli safirlerdeki maddeleri ayırmak da pek pratik değildir. Safir taşları, genellikle diğer değerli taşlar gibi küçük miktarlarda çıkarılır ve işlenmeleri neredeyse imkansızdır. Bu yüzden saat camları gibi camlarda sentetik safir kullanılmaktadır.

Sentetik safir, genellikle alüminyum oksit tozuna (sonuçta safir de, sadece alüminyum ve oksijenden oluşur) çok yüksek ısı ve basınç uygulanarak üretilir. Telefonlarda kullanılacak olan safir de bu safirdir.

Peki safiri telefonunuzda kullanılacak kadar özel yapan ne? İlk olarak safirin 150 nanometre ile 5500 nanometre arasındaki dalga boylarına karşı yüksek bir saydamlık gösterdiğini söyleyelim. Dolayısıyla safir, ilk ve en önemli ekran testi olan "arkasını görebilme" testini geçmektedir.



Safirin asıl önemli özelliği ise sertliği. Normal camdan yaklaşık iki kat daha, neredeyse elmas kadar sert olan cam, neredeyse çizilmezdir. Safir sert olduğu kadar sağlamdır da: safir kristaller, paslanmaz çeliğin yaklaşık 10 katı sıkıştırma gücünü kaldırabilirler.

Safirin neden her alanda kullanılmadığını muhtemelen merak ediyorsunuz. Bunun cevabı basit: Safir, çok pahalıdır. Safirin maliyetinin büyük bölümü, üretim sürecinden geliyor. Safir cam, üretilirken büyük bir safir bloğu, bir elmas testere veya lazer yoluyla ince bölümlere doğranır. Corning, safir üretiminin Gorilla Glass'a kıyasla yaklaşık 10 kat pahalıya malolduğunu tahmin ediyor. Corning'in tahmini abartılı olabilir, ancak fiyatı 5 kat fazla bile olsa safiri "ucuz" olarak adlandıramayız.

Safirin bir başka özelliği, daha yoğun olması sayesinde biraz daha ince olabilmesi. Dolayısıyla safir, telefonlarımızın daha ince olmasına da olanak tanıyabilir.

iPhone'un şarjı iki hafta bitmeyecek!

Artık haftalarca iPhone şarjınızın bitmeyeceğini söylesek? İmkansız gibi görünüyor; ancak Apple bunu yaparsa büyük bir hayal gerçek olacak.

Apple, şarj olmadan haftalarca çalışabilen telefon, tablet ve laptop'lara öncülük edebilir.

İngitere merkezli firma Intelligent Energy, yaptığı açıklamada ortak çalıştığı "uluslararası bir elektronik şirketiyle" ve "ABD'de önde gelen kaynaklarla" bir dizi patent satın aldıklarını söyledi. İki firma, şu sıralar "yakıt hücreleri" yoluyla elektronik cihazlara günlerce ve hatta haftalarca güç sağlamak üzere çalışıyorlar. Daily Mail'in haberine göre Intelligent Energy'nin yakıt hücreleri, hem doğa dostu, hem de verimliler ve böylece pili uzun süre dayanan, çevreye saygılı elektronik cihazların üretimine izin veriyorlar.

Apple ile Intelligent Energy arasındaki ortaklığın fısıltılardan ileriye giden kanıtları da var. Intelligent Energy'nin COO'su Joe O'Sullivan'ın daha önce Apple'da görev yapmış olması ve şirketin Apple'ın Cupertino'daki yönetim merkezine yakın bir yerde, San Jose, Kaliforniya'da bir ofis açması, ortaklığın gerçek olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Intelligent Energy, Suzuki ve Boeing gibi firmalara teknoloji satan bir firma; ancak yakıt hücresiyle çalışan tüketici elektronikleri rüyası, henüz gerçeğe dönüşmedi. Apple, 2011'den bu yana yakıt hücrelerini MacBook'a koymaktan bahsediyor. Kim bilir, belki de fikrin hayata geçme zamanı gelmiştir.

iPhone 6 yoksa bu mu?

Apple'ın beklenen telefonu iPhone 6'ya ait yeni fotoğraflar yayınlandı. Tasarımının iPhone 5S ile olan benzerliği dikkatlerden kaçmadı.

Apple'ın bir sonraki telefonunun yeni bir tasarımla gelip gelmeyeceği, eğer yeni bir tasarımla gelecekse neye benzeyeceği birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Şimdiye kadar Apple'ın durdurmayı başaramadığı sızıntılar ise bu merakı giderecek nitelikteler.

iPhone 6 sızıntılarıyla tanınan Twitter hesabı Sonny Dickson ise son tweet'inde iPhone 6'ya ait boş gövdeler görünüyor. iPhone 6 olduğu iddia edilen gövdelerin renklerinin iPhone 5S'in renk seçenekleriyle aynı olduğu dikkat çekiyor. Bu sızıntı, daha önce sızan ve kavisli ekran panelini, güç düğmesinin değişen konumunu gösteren sızıntıları destekliyor. Apple'ın yeni tasarımı, metal gövde ve yuvarlak köşeleriyle HTC One M8'den ilham almış gibi görünüyor.



Dickson'un tweeet'inde kullandığı #notreal hashtag'i, görüntüdeki cihazın henüz tamamlanmadığına, final sürümde değişiklikler olabileceğine işaret ediyor. iPhone 6'nın 2014'ün üçüncü veya son çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

19 EYLÜL'DE TANITILACAK

Çinli kaynaklardan tarafından internete servis edilen bir broşürde iPhone 6 ve iPhone Air’in 19 Eylül’de tanıtılacağı yer alıyor. Aynı broşürde ayrıca iPhone 6’nın 5,288 yuan (850 dolar), 5.5-inç ekranlı iPhone Air’in ise 6288 yuandan (1000 dolar) satışa sunulacağı yazılmış.

Elde edilen broşürün sahte olduğu ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekir. Gerçek olsa bile iPhone telefonların fiyatı ülkelere göre farklılık gösterecektir. Vergi sistemimiz dolayısıyla Türkiye yine en pahalı iPhone’un satıldığı ülkelerin başında gelecektir.

iPhone 6’da 4.7-inç büyüklüğünde 1704 x 960 piksel ekran, 2.0 GHz çift çekirdekli Apple A8 yonga, 1.810 mAh pil,safir kristal cam, 13MP arka kamera ve iOS 8 işletim sistemi; iPhone Air modelinde ise 5.5-inç büyüklüğünde ekran, 2.0 GHz çift çekirdekli Apple A8 yonga, 2.500mAh kapasiteli pil, safir kristal cam, 13MP arka kamera ve iOS 8 işletim sisteminin yer alması bekleniyor.

Apple iPhone 6 çıkış tarihi ve özellikleri, iPhone 6 eylül ayında mı çıkıyor? iPhone 6 ne zaman çıkacak? iPhone 6 kullanışlı mı? iPhone 6 özellikleri neler? iPhone 6 fiyatı ne kadar olacak? iPhone 6 çıkış tarihi, iPhone 6 Türkiye'de ne zaman piyasaya sürülecek?

Apple severler yeni iPhone 6 için gün sayıyor. Daha önce basına sızan haberlere göre Apple, iPhone 6'nın 4.7 ve 5.5'lik iki versiyonunu üretecek. Böylece Apple de geniş ekranlı akıllı telefon dünyasına adım atmış olacak. Fakat yeni geniş ekranlı telefonlara iPhone kullanıcıları alışabilecek mi? Küçük ekrandan şaşmayan piyasadaki iPhone modelleri bugüne kadar tek bir baş parmak ile kolayca yönetilmesi özelliği ile kullanıcılarına sunuluyordu.

İŞTE iPHONE 6'NIN FİYATI VE ÇIKIŞ TARİHİ!

Wall Street Journal’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, firma 4.7 (11.9 cm) ve 5.5 (13.9 cm) inç ekrana sahip iki yeni iPhone için üretici ve tedarikçilerle 70-80 milyon adet arasında üretim için görüşmeler yapıyor.

Apple’ın iPhone 6 için verdiği sipariş miktarı da, iPhone 5S ve 5C için verilen 50-60 milyon adetten daha fazla. iPhone 5S ve 5C, 4 inç büyüklükte ekrana sahip. İki yeni modelin 5S’e benzer metal kasaya ve farklı renklere sahip olması bekleniyor.

BÜYÜK EKRANA MESAFELİ DURUŞ 

Rakipleri daha büyük ekranlı modeller çıkarırken Apple daha küçük ekranlarda kaldı. Daha büyük ekranlı akıllı telefonlar Samsung’a ivme kattı. Samsung, 2012 tarihi itibariyle Galaxy S modeliyle tüketicileri 4.8 inç’lik büyüklükte ekrana sahip telefonlarla tanıştırdı. Daha büyük boyutlu telefonları da piyasaya sundu.

Konuya yakın kaynaklar, Apple’ın üretim yaptırdığı ekran üreticilerinin 5.5 inç’lik üretimde sorun yaşayabileceğini de belirtiyor. Büyük ekranların, telefonun daha ince ve hafif olmasını sağlayan in-cell teknolojisini kullanması nedeniyle üretimi daha karmaşık. Apple’ın üçüncü çeyrek sonuçlarında 35.9 milyon adetlik iPhone satışı açıklaması bekleniyor. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 15’lik artışı gösteriyor.



Teknoloji devi Apple firmasının yeni model olarak çıkaracağı son telefon olan iPhone6'ya ait güncel bilgilere bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz...



Alman kaynaklı Apple blogu Apfelpage.de sitesine göre, Alman cep telefonu operatörü Deutsche Telekom, iPhone 6'yı 19 Eylül'de satışa sunacak. Bu iddiaya göre, yeni iPhone'u birkaç gün sonra görmeyi bekleyenler, biraz daha beklemek zorunda kalacak.



iPhone 6 ve Özellikleri

iPhone 6 2014 yılının en çok beklenen ve konuşulan akıllı telefonlarından biri ve Apple'ın son olarak çıkardığı IPhone 5 serilerinden sonra iPhone 6'nın söylentileri hızla artmakta. Bu söylentilerin hepsini bir araya topladığımızda önümüzdeki aylarda iPhone 6 hakkında bilmeniz gereken her şeyi bileceksiniz. Biz elimizden geldiği kadar sizlere, iPhone 6 çıkış tarihi, iPhone 6 fiyatı hakkında bilgileri vermeye çalışacağız.



Sizlere iPhone 6 çıkış tarihi ve web etrafında yeni özellikleri bazı söylentileri. IPhone 6 çıkış tarihi ve yeni özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizi takip etmeye devam edin.



iPhone 6 Çıkı Tarihi ve Fiyatı Ne Olacak?



Apple Haziran ve Ekim ayları arasında beş ay dışında yeni bir iPhone piyasaya sürmüş değil. Tarih kitapları Eylül / Ekim 2014 tarihinde yeni iPhone 6 çıkış zamanı olacağını işaret ederken, söylentiler Apple, bir sonraki nesil iPhone akıllı telefonunu açıklayacak mı?



Başka bir söylenti ise, Tayvan medya haberine göre tanımlanamayan tedarik zinciri kaynaklarından dolayı, iPhone 6 Ağustos ayında başlanacak olmasıdır. Yani beklentilerden önce çıkabilir.