24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İphone iOS 12 günceleme ne zaman çıkacak?

İphone iOS 12 günceleme ne zaman çıkacak? Apple İphone iOS 12 güncelleme nasıl yapılır özellikleri neler?

18 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
İphone iOS 12 günceleme ne zaman çıkacak?

Apple'ın ilk olarak WWDC 18 etkinliği kapsamında dünyaya duyurduğu iOS 12, Apple'ın pek çok yeniliği içinde barındıran en yeni mobil işletim sistemi olacak. iOS 12'nin yayınlanmasıyla birlikte mevcut pek çok iPhone modeli ve iPad'ler yenilenecek. En son iOS sürümünü yükleyerek iPhone’unuzu daha hızlı kullanmanın yanında yeni özellikleri de kullanabilirsiniz. Apple, mobil işletim sistemi iOS için sık sık güncellemeler yayınlıyor. Bu güncellemler ile sistemdeki sorunları ve güvenlik açıklarını çözen Cupertinolu teknoloji devi, yeni özellikleri de zaman zaman major güncellemeler ile kullanıcılarına sunuyor.

iTunes ile iPhone yedekleme

iTunes ile iPhone’u yedeklemek için önce buradan iTunes’un en son sürümünü indirin. Daha sonra uygulamayı açın ve iPhone’u Lightning kablo ile PC veya Mac’e bağlayın. iTunes’un üst bölümünde yer alan iPhone simgesine tıklayın. Karşınıza açılan ekrandan; “Şimdi Yedekle” seçeneğine tıklayın. Yedekleme işlemi bitene kadar iPhone’un bağlantısını koparmayın. iPhone’u yedekledikten sonra gelelim iPhone güncelleme işlemine.

iPhone’u iCloud üzerinden yedeklemek için; iPhone>Ayarlar>Profil>iCloud>iCloud Yedekeleme>Şimdi Yedekle seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Eğer 64 GB veya 128 GB iPhone modeli kullanıyorsanız, iCloud’un standart gelen 5 GB’lık yedekleme alanı yeterli olmayacaktır. Bir de bu yedekleme işlemi sırasında Wi-Fi bağlantısı gerektiğini belirtelim. Gelin dilerseniz en sağlıklı olan iTunes üzerinden yedekleme işlemine geçelim.

iPhone’u güncellemek için iki farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki OTA yani iPhone üzerinden güncelleme. OTA üzerinden güncellemek için; Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden iPhone’u güncelleyebilirsiniz. Güncelleme işlemine başlamak için iPhone’unuzun Wi-Fi ağına bağlı olması ve en az yüzde 70 şarjının olması gerekiyor.

Şimdilik iOS’in son sürümü iOS 11.4.1 olarak görünecektir. Eylül ayında ise iOS 12 güncellemesi yayınlanacak.

Gelelim diğer yöntem olan iTunes ile iPhone güncelleme işlemine. iTunes’u açın. Üst bölümden iPhone simgesine tıklayın. Karşınıza açılan ekrandan, “Güncellemeleri Denetle” seçeneğine tıklayın. iTunes en son iOS sürümünü otomatik olarak komple indirecektir.

Örnek vermek gerekirse; OTA üzerinde 250 MB olan güncelleme, iTunes üzerinde yaklaşık 2.5 GB olabiliyor. Çünkü Apple en son iOS sürümünü iTunes’ta komple indiriyor. Bu yöntemin daha sağlıklı olduğunu belirtelim.

iOS 12 ile gelen tüm yeni özellikler

iOS 12 ile birlikte neredeyse tüm iPhone modellerinin performansı ciddi şekilde artacak. Hatta Apple’ın açıklamasına göre test edilen bir iPhone 6S’te uygulama açılışlarında %40 daha iyi performans alındı.

iOS 12, kamera uygulamasının performansını da artırıyor. Öyle ki; iOS 12 ile birlikte %70 daha hızlı fotoğraf çekebileceksiniz.

iOS 12, çok daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik deneyimi için ARKit 2 ile birlikte geliyor. Üstelik ARKit 2 ile birlikte artırılmış gerçeklik oyunlarını arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceksiniz.

Apple, iOS 12 ile yalnızca artırılmış deneyimini geliştirmekle kalmıyor, paylaşmayı da kolaylaştırıyor. Şirket, artırılmış gerçeklik deneyimlerini paylaşmayı kolaylaştıracak bir dosya biçimi oluşturmak için Pixar ile birlikte çalıştı.

Measure uygulaması sayesinde artık artırılmış gerçeklik kullanarak herhangi bir nesnenin ya da mekanın uzunluğunu, genişliğini ya da yüksekliğini ölçebileceksiniz.

iOS 12 ile birlikte gelen Siri Kısayolları, sesli asistanınıza şartlı komutlar atamanıza imkan verir. Örnek olarak ‘Siri burası çok karanlık’ dediğinizde Siri’nin otomatik olarak flaşı açmasını sağlayabilirsiniz.


Fotoğraflar uygulamasına gelen ‘Senin İçin’ özelliği, geçmiş yıllarda içinde bulunduğunuz günde çekilen fotoğrafları gösteriyor ve bazı fotoğraflarınız için Apple efekt önerilerinde bulunuyor.

Apple, iOS 12 ile Finans uygulamasını yeniden elden geçiriyor ve tasarımını güncelliyor. Ayrıca Apple News entegrasyonu sayesinde takip ettiğiniz hisseler hakkında haberleri Apple News’te görüntüleyebileceksiniz.

iOS 12 ile birlikte Apple CarPlay Google Haritalar başta olmak üzere üçüncü taraf navigasyon uygulamalarını kullanabileceksiniz.

iOS 12 ile bildirim merkezi de yenileniyor. Artık belirli bir uygulamaya ait bildirimler tek bir bildirim kartında toplanıyor. Ayrıca bildirimler ile ilgili ayarlara bildirim merkezinden ulaşabiliyorsunuz.

iOS 12 ile birlikte hayatımıza girecek Screentime uygulaması, kullanıcıların iPhone ya da iPad kullanım alışkanlıklarını kontrol etmesine, gerekli gördüğü halde bazı sınırlamalar belirlemesine imkan tanır.

Yukarıdaki özellikte de belirttiğimiz gibi ‘uygulama sınırlamaları’ akıllı telefon kullanım alışkanlıklarınızı kontrol altında tutmanıza imkan tanıyacak. Böylece belirli bir uygulama için kendinize günlük kullanım sınırı belirleyebileceksiniz.

Animoji özelliği ile bizleri birer emoji karakterine dönüştüren Apple, iOS 12 birlikte kullanıma sunacağı Memoji özelliği ile direkt kendi emojilerimizi yaratmamızı mümkün kılıyor.

Apple, iOS 12 ile Messages uygulamasına adeta Snapchat’i entegre ediyor. Artık Messages uygulamasını kullanarak gönderdiğiniz fotoğraflara çıkartmalar, metinler ya da efektler ekleyebilirsiniz.


Grup görüntülü görüşme özelliğine önem veriyorsanız, iOS 12 sizi fazlasıyla memnun edecek. Zira iOS 12 ile FaceTime’da 32 kişiye kadar grup görüntülü görüşme gerçekleştirmek mümkün olacak.

iOS 12 hangi cihazları destekliyor?

17 Eylül tarihinde indirilmeye sunulacak olan iOS 12, iPhone 5S üstü ve diğer iPhone modellerine, tüm iPad Air ve iPad Pro modellerine, 5. ve 6. nesil iPad modellerine, iPad mini 2 ve üstü iPad mini modelleri ve 6. nesil iPod touch için indirilebilecek.

iPhone: iPhone Xs, iPone Xs Max, iPhone Xr, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s

iPad: 12.9 inç iPad Pro (birinci ve ikinci nesil), 9.7 inç iPad Pro, iPad (beşinci ve altıncı nesil), iPad Air 2, iPad Air, iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2

iPodTouch (altıncı nesil)

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın yeni iPhone modellerinin yanında iOS 12 işletim sisteminin final sürümünde yayınlanması bekleniyordu. 
Ancak şirket beklenenin aksine etkinliğin ardından final sürümüyle aynı sürüme sahip, iOS 12 Gold Master güncellemesi kullanıcılara sunuldu. 
 
iOS 12'nin tam sürümü bu akşam yayınlanıyor
 
 
Yeni iOS hangi iPhone'larda kullanılabilecek? 
 
Apple, iOS 12'de sadece bu cihazlara destek sunacak. İşte güncelleme alacak modellerin tam listesi:
 
iPhone Xs
 
iPhone Xs Max
 
iPhone Xr
 
iPhone X
 
iPhone 8 Plus
 
iPhone 8
 
iPhone 7 Plus
 
iPhone 7
 
iPhone 6 Plus
 
iPhone 6
 
iPhone 6S Plus
 
iPhone 6S
 
iPhone 5S
 
iPhone SE
 

Iphone nedir?

Kurucusu Steve Jobs olan Dünyaca ünlü Apple firmasının piyasa sürdüğü gelişmiş özellikleri olan bir cep telefonudur.

Iphone modelleri nelerdir?

1- Iphone 1g

2- Iphone 2g

3- Iphone 3g

4- Iphone 3gs

5- Iphone 4

6- Iphone 4s

7- Iphone 5
Iphone özellikleri nelerdir?

1- Dokunmatik ekran,

2- Iphone'a özel Ios işletim sistemi,

3- 3g desteği,

4- Wifi,

5- Her modelde kalitesi artan Video kaydı ve fotoğraf çekimi kalitesi,

6- Her modelde güçlenen Iphone telefonlara özel işlemci,

7- Yüksek boyuttaki bütünleşik hafıza boyutu(16gb, 32gb, 64gb),

8- Geniş uygulama dünyası(Ücretli yada Ücretsiz),

9- itunes yazılımı sayesinde kolayca bilgisayarla eş zamanla yapabilme.