20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ASELSAN'ın desteği ile geliştirildi! ''Hedefimiz Türkiye'ye katma değer sağlamak''

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin teknoloji şirketi TARNET ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşu olan ASELSAN'a ait AselsanNet arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole ilişkin açıklamada bulunan AselsanNet Genel Müdürü İsmail Karahan, şirket olarak ASELSAN'ın desteğiyle bugünlere geldiklerini belirterek, 'Operasyonel faaliyetlerde edindiğimiz bu tecrübeyi farklı alanlarda kullanarak ülkemize katma değerli işler oluşturmayı hedefliyoruz.' dedi.

11 Ekim 2021 Pazartesi 15:24 - Güncelleme:
ASELSAN'ın desteği ile geliştirildi! ''Hedefimiz Türkiye'ye katma değer sağlamak''

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşu olan ASELSAN'a ait AselsanNet ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi teknoloji şirketi TARNET arasında şirketin geliştirdiği ürün ve teknolojilerin verimini artırmak için uluslararası pazara erişmek amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

ULUSLARARASI PAZARA TAŞINACAK

TARNET'ten yapılan açıklamaya göre, şirket ile AselsanNet'in geliştirdiği teknoloji ve ürünler, her iki kurumun sahip olduğu tecrübe ve birikim sayesinde daha verimli hale getirilerek uluslararası pazarlara taşınacak.

İLK FAZDA OTOMATİK DÜZENLEME SİSTEMİ ELE ALINACAK

İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında ilk fazda, TARNET'in geliştirdiği Otomatik Dümenleme Sistemi için AselsanNET ve TARNET, Ar-Ge faaliyetleri ile ürünün saha testleri ve ticari süreçlerini birlikte yürütecek. Aynı zamanda TARNET'e ait Tarpet Akaryakıt Otomasyon Sistemi ve AselsanNet'in geliştirdiği Kamera Güvenlik Sistemleri ile faaliyetlerine başlayacak iş birliği platformu, gelecek fazlarda kamu yararına yapılacak projelere yönelik ortak çalışmalar yürütecek.

"ASELSAN'IN DESTEĞİ İLE BUGÜNLERE GELDİK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen AselsanNet Genel Müdürü İsmail Karahan, sektörün ihtiyaçlarını karşılayan en köklü ve güçlü tedarikçi olduklarını bildirdi.

Şirket olarak ASELSAN'ın desteğiyle bugünlere geldiklerini belirten Karahan, şunları kaydetti:

"Operasyonel faaliyetlerde edindiğimiz bu tecrübeyi farklı alanlarda kullanarak ülkemize katma değerli işler oluşturmayı hedefliyoruz. Bunların başında da tarım geliyor. Bu alanı verimli bir toprağa benzetiyorum. Bu iş birliği vesilesiyle doğru yatırımları toprağı ekersek hasadını nesillerin alacağı işler ortaya çıkartabiliriz."

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE GÜÇ VERECEK

TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz da "Alanında lider, ülkemizin iki güzide kurumunun bir araya gelerek, teknoloji ve bilişimin enerjisiyle Milli Teknoloji Hamlesi'ne güç vermeleri, istihdam oluşturmaları, ihracat yapmaları ve gerek tarımda gerekse muadil güncel katma değerli sektörlerde üretim ve Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirmeleri hedefini çok değerli buluyorum." ifadelerini kullandı.