20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Battlefield 4 Çin'de yasaklandı!

Dünyaca ünlü Electronic Arts firmasının geliştirdiği birinci ve üçüncü şahıs keskin nişancı oyunu Çin hükümeti tarafından ülkede tamamen yasaklandı. Battlefield 4 Çin'de satış, haber ve demo anlamında tamamen yasaklandı.

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Battlefield 4 Çin'de yasaklandı!
BATTLEFIELD NEDİR?
 
 
Electronic Arts firması tarafından geliştirilen dünyaca ünlü aksiyon oyunu Battlefield birinci ve üçüncü şahıs keskin nişancı türünü kapsıyor.
 
Tank, Personel taşıyıcılar (ZPT) uçak, helikopter, uçaksavar ve tanklarla zengin araçları bulunan Battlefield savaş oyunları arasında dikkati çekiyor.
 
Battlefield serisinin ilki olan Battlefield 1942 serinin ilk oyunu olarak tanınıyor.
 
Battlefield serisi 2. Dünya Savaşı ve vietnam gibi tarihsel savaş konularını ele almıştı.
 
 
Battlefield serisi ayrıca Battlefield:2142 ile bilimkurgu konusunu da işlemiştir.
 
İşte dünyaca ünlü bu savaş oyunu Battlefield adını son olarak yasaklama olayıyla duyurdu.
 
 
BATTLEFIELD 4'E ÇİN YASAĞI!
 
 
Serinin yeni bölümü Çinli bir komutanı konu aldığı için Çin hükümeti tarafından ülkede satışı, haberleri ve demosu tamamen yasaklandı. Çin hükümetinin iddialarına göre Battlefield yeni serisi ile Çin'in kültürüne ve varlığını lekeleyen bir senaryoya sahip. Çinli hükümet Çin'in ulusal güvenliğini tehlikeye attığı ve kültürel varlıklarını lekelediği gerekçesi ile Battlefield oyununu Çin'de tamamen yasakladı. Battlefield 4 Çin'de ne satılacak ne demosu yayınlanacak nede herhangi bir haber olarak görülemeyecek.
 
 
Battlefield 4 2020 yılında Çinli bir komutanın Rusya'dan yardım alarak askeri ekip kurup ülkede kurduğu kaosu konu alıyor.