26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bauhaus 100 yaşında! Google'ın, Bauhaus sanat akımını doodle yapması ne demek?

Google, kuruluşunun 100. yılında Bauhaus sanat akımını logosuna taşıdı. Google’da arama yapmak isteyen İnternet kullanıcıları Bauhaus Akımı Doodle’ı ile karşılaştı. Peki, 12 Nisan 2019 tarihi için özel olarak hazırlanan Doodle’a konu olan Bauhaus Akımı nedir? İşte, Bauhaus Akımı ile ilgili merak edilen detaylar...

12 Nisan 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
 Bauhaus 100 yaşında! Google'ın, Bauhaus sanat akımını doodle yapması ne demek?

Google ana sayfasındaki logoya tıklayanlar, Bauhaus akımına özel hazırlanan video ile karşılaşıyor.

Almanya'da 1919'da kurulan sanat ve tasarım okulu Bauhaus, 20. yüzyılda mimari, tasarım, sanat alanlarında yeni akımlar yarattı.

Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

BAUHAUS AKIMI NEDEN DODDLE OLDU?
 
Bauhaus, 1919 yılında Almanya'nın Weimar kentinde kurulan ve dünyanın en seçkin mimarlarını ve sanatçılarını bir araya getiren bir okuldur. Bu yıl da okulun kuruluşunun 100. yılıdır. Bauhaus, zamanla bir okulun ötesine çıkmış ve yeni bir sanat akımına öncülük etmiştir. Mimari amaçlarla kurulan okul zamanla bir sanat ekolüne dönüşmüştür. Bauhaus Akımı’nın etkileri 21. Yüzyıla kadar uzanmış ve mimaride olduğu kadar endüstriyel tasarım ve şehir planlama gibi konularda etkisini göstermiştir. Bauhaus Okulu ile başlayan akım okulun kuruluşunun 100. yılı nedeniyle Google tarafından da Doodle yapıldı.