1- İnsan vücudundaki bakteri sayısı hücre sayısının yaklaşık 10 katı kadardır.
2- Sifonu çekilen bir klozetin eğer kapağı kapalı değilse bakteriler 180 cm uzaklığa kadar sıçrayabilirler.
3- Bitkiler kendi aralarında iletişim kurabilirler.
4- Akasya veya kavak ağaçları gibi bitkiler otçul hayvanların varlıklarını algıladıklarında uçucu organik bileşikleri kullanarak diğer ağaçları uyarırlar ve böylece diğer ağaçlar da yapraklarından toksin salgılarlar.
5- 2013 yılında bilim adamları yunus balıklarının birbirlerine ıslıklarıyla özel isimler taktıklarını gözlemlemişlerdir.
6- Mikroskobik canlılar olan su ayıları "cryptobiosis" adı verilen yarı-aktif bir evreye geçerek bir süre boyunca uzay boşluğunda hayatta kalabilirler.
7- Ay, Dünya'dan her sene yaklaşık olarak 3,82 cm. uzaklaşmaktadır ve bu nedenle günler her 100 senede 1,4 milisaniye uzamaktadır.
8- Dinozorların yaşadıkları dönemde günler sadece 23 saatti, çünkü o dönemde Ay Dünya'ya daha fazla yakındı.
9- Eğer Ay'ın Dünya üzerindeki çekim etkisi tamamen kaybolsaydı Dünya'daki gelgitler büyük ölçüde kaybolur ve anormal mevsim bozuklukları görülürdü.
10- Güneş'in sıcaklığı zamanla artmakta ve Güneş her bir milyar yılda %10 oranında daha fazla ışık verir hale gelmektedir.
11- Bazı teorilere göre, Güneş'in sıcaklığının artmasından dolayı milyarlarca yıl sonra Dünya'da su kaynağı kalmayabilir.
12- İnsanoğlunun Güneş'in dışarıya verdiği enerjiye denk bir enerji üretebilmesi için her saniye yaklaşık olarak 100 milyar dinamit patlatması gerekir.
13- Evrende bilinen en büyük yıldız VY Canis Majoris'dir ve bu yıldız Güneş'in tahmini olarak 7 milyar katıdır.
14- Saatte 900 km. yol kat eden bir uçağın, bu yıldızın etrafında bir tur atması 1100 yıldan fazla sürer.
15 - Tüm maddeleri oluşturan atomların aslında %99,99'u boştur. Bu nedenle teorik açıdan Dünya'daki bütün insanları oluşturan maddelerin hepsi bir şeker küpüne sığabilir.