27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Dinamik ve yetenekli bir robot, Cassie

Oregon Eyalet Üniversitesi'nin bir şirketi olan Agility Robotics, 'Cassie' adında yeni bir iki ayaklı robotu resmi olarak duyurdu.

star.com.tr / Gökhan Ertaş11 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cassie, dinamik bir yürüyüşçü olarak karşımıza çıkıyor, yani gördüğümüz diğer iki ayaklı robotların çoğundan daha insansı  bir yürüyüşe sahip.
 
Mühendisler Cassie'nin sadece üç aylık bir geçmişi olduğunu ancak buna rağmen yapılan testlerden çok başırılı bir şekilde çıktığınını belirtiyor. Ve devam ediyor; " Cassie şu ana kadar istediğimiz çoğu şeyi başarı ile gerçekleştiriyor: toprakta, çimenlerde, dalgalı bir rıhtım üstünde, su üzerinde dengeleniyor, hatta yağmurda dışarıda duruyor ve bu Oregon'da çok vakit geçiren herhangi bir robot için önemli bir özelliktir." açıklamasında bulunuyor.
Cassie her ne kadar bir insan bacakları gibi görünse de tasarımcılar daha çok bir deve kuşundan ilham aldıklarını söylüyorlar. Bu çalışma için uzun süreler boyunca bir çok hayvanın davranışlarını incelediklerini, ilham ve fikirler için doğada gerekli dinamiklerin zaten olduğunu vurguluyorlar.
 
Ticari, kişisel ve askeri alanlarda kullanılabilir
Agility Robotics kurucularından olan Jonathan Hurst; roborun arama ve kurtarma, afet ve acil durumlarda kullanılabileceğini, kişisel ihtiyaçları karşılamada mesela; alışveriş paketerimizi bizim için kapımıza kadar taşıyabileceğini, askeri alanda ise üst kısma istenilen silah, sensör tarzı mühimmatların monte edilebileceğini söylüyor.
 
Ayrıca maliyet açısından hedeflerinin 10 bin doların altında olmasınına çaba gösterdiklerini belirtiyor.