24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Galaxy S4 kullananlara kötü haber!

İsrailli araştırmacılar Samsung’un son amiral gemisi Galaxy S4 üzerinde güvenlik açığı buldu.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Galaxy S4 kullananlara kötü haber!
Ben-Gurion Üniversitesi Siber Güvenlik Laboratuvarı araştırmacısı Mordechai Guri, Samsung’un Knox güvenlik sisteminde bulduğu açığın, bilgisayar korsanlarına telefon kullanıcısının e-postalarını ve kayıt veri iletişimini izlemek için kötü niyetli yazılım sağladığını iddia etti.

Samsung Galaxy S4 bundan yaklaşık 2 ay önce yapılan dayanıklılık testinden de geçer not alamamıştı. 5 akıllı cep telefonu üzerinde yapılan dayanıklılık testinde 1,5 metre yükseklikten yere bırakılan, suya batırılan, masa üzerinde kaydırılan telefonların sağlamlıklarına göre puanlama yapıldı.

Testlerde referans olarak seçilen iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, Samsung Galaxy S4 ve Google Moto X arasında en kötü performansı Galaxy S4 sergiledi. Risk puanı 7 olarak belirlenen Galaxy S4, su altında 10 saniye kaldıktan sonra bozuldu. Telefon yüksekten bırakılma testini de geçemedi.

Samsung Galaxy S4, yaklaşık 1 ay önce, en hızlı akıllı telefonun belirlendiği testte iPhone 5S'in gerisinde kalmıştı. Yarışta geride kalan Galaxy S4, 687 puan ile 3. oldu.

Samsung'un son amiral gemisi, iPhone'u tahtından edeceği söylenen Galaxy S4, ABD'de 16 Nisan'a satışa çıkmıştı. 15 Mart'ta New York'ta tanıtılan S4 iki yıllık kontratla 249 dolardan satılmaya başlanmıştı.

13 megapiksel kamera ve 5 inçlik Full HD Amoled ekran, temassız kontrol, akıllı duraklatma, sesli fotoğraf gibi yeni teknolojilerle birlikle gelen Samsung Galaxy S4, Türkiye'de 27 Nisan'da satışa çıkmıştı.