26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hindistan merkezli hackerlar Pakistan ordusunu hedef alıyor

ABD merkezli bir siber güvenlik şirketi, Hindistanlı hackerların Android tabanlı iki kötü amaçlı yazılım programı ile Pakistan ordusunu hedef aldığını bildirdi.

star.com.tr15 Şubat 2021 Pazartesi 21:31 - Güncelleme:
Hindistan merkezli hackerlar Pakistan ordusunu hedef alıyor

Pakistan ve Hindistan arasında süregelen gerilim siber güvenlik alanında da yükseliyor.

Siber güvenlik firması Lookout tarafından yapılan açıklamada ilk olarak 2013 yılında, Hindistan devlet destekli bir aktör olarak Pakistan ve Güney Asya ülkelerinde kullanılan, iki kötü amaçlı yazılım olan Hornbill ve SunBird'ün tespit edildiği belirtildi.

Confucius adlı bir siber grup tarafından geliştirildiği düşünülen uygulama ile arasında Pakistan ordusu, nükleer yetkililer ve Keşmir'deki Hintli seçim yetkilileriyle bağlantılı personellerin hedef alındığı bildirildi.

Android cihazlarda çalışan ve casusluk amacıyla kullanılan yazılımların, diğer hassas bilgi türlerinin yanı sıra SMS, şifreli mesajlaşma uygulaması içeriği ve konum belirleme için gelişmiş yeteneklere sahip olduğu aktarılırken, her iki kötü amaçlı yazılım aracılığıyla kullanıcıların rehberlerine, görüntülerine, tarayıcı geçmişine erişilebildiği ve cihaz kamerasıyla ekran görüntüsü ve fotoğraf çekilebildiği belirtildi.

star.com.tr