25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Huawei Maimang 6 tanıtıldı. İşte özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı

Akıllı telefon dünyasına yeni bir sınıf getireceği birkaç gündür konuşulan Huawei Maimang 6 akıllı telefonları sonunda tanıtıldı. Daha önce sızdırılan haberlerde yeni telefonların, kamera konusunda bir ilke imza atarak 4 kamera kullanılacağı öngörülüyordu.

23 Eylül 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Huawei Maimang 6 tanıtıldı. İşte özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı
Ayrıca telefonların tasarımlarında da çerçevesiz yapının öne çıkacağı konuşulmaya başlanmıştı. Yapılan tanıtımla beraber Huawei Maimang 6 tüm bu beklentileri karşıladı. Tanıtımdan sonra öne çıkan özellikler ise bir hayli ilgi toplayan gibi gözüküyor. işte ilgi toplayan telefonun özellikleri...
 
Huawei Maimang 6 Tasarım
Yeni modelin tasarımı Mate 10 akıllı telefonlarının tasarımlarına hazırlık olarak değerlendirilebilir. Öyle ki telefonların ön kısmında sadece ince bir alt çerçeve ve üst kısımda kamera alanı bulunuyor. Bunun yanı sıra iki tarafta da kavisli ve tam ekran sisteminin kullanıldığını görüyoruz. Yani telefon oldukça geniş bir kullanım alanı sunuyor.
 
 
Arka kısımda da dikey çift kamera ve hemen altında parmak izi sönserleri yer alıyor. Bunun dışında tasarımda dikkat çeken bir nokta olmadığı gibi Mate 10 modeli için beklenen tasarımın ilk testinin Huawei Maimang 6 serisinde yapıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ölçülere gelecek olursak, 156.2 X 75.2 X 7.5 mm. Ağırlık ise 164 gram.
 
Huawei Maimang 6 Kamera
Arka kısımda 16 MP değerinde bir ana kamera ve 2 MP yardımcı kamera yer alıyor. Ön kısımda ise destekleyici 2 MP kameranın yanı sıra 13 MP kamera sunuluyor. 4 kameralı Huawei Maimang 6 tüm bu özellikleriyle beraber 365 dolar fiyatla satışa çıkıyor. Fakat bu modelin şu an için sadece Çin genelinde satışa çıkacağı öngörülüyor.
 
 
Huawei Maimang 6 Teknik Özellikler
Gelelim markanın yeni modelinde yer alan sisteme. Yine beklendiği gibi Kirin 659 işlemcilerinin dışına çıkmayan akıllı telefon, 4 GB RAM bellek miktarı ve 64 GB depolama alanı gibi standart ama başarılı özelliklere sahip. Ayrıca Kirin 659 serisinin orta segment için oldukça başarılı olduğunu da eklemeden geçmeyelim.
 
Ekran kısmına geldiğimiz zaman 5.9 inç geniş ekran kullanıcıları karşılıyor. Açıkçası beklendiği gibi OLED olmayan ekranlar yine IPS LCD teknolojisinde. Buna karşın çözünürlük değeri ise 2160 X 1080 seviyesinde. Yani oldukça net bir görüntü imkanı elde edebiliyoruz. 3340 mAh bataryaları ve Android Nougat işletim sistemiyle gelen akıllı telefon, kamera kısmında ise çok daha başarılı. (RadarEx)