16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Oyuncular ve kıtalar İstanbul’da buluşuyor

İstanbul, oyun dünyasının yerli ve yabancı tüm aktörlerine 4-7 Şubat 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Gaming İstanbul Direktörü Cevher Eryürek “Herkes bu fuarda kendisi için birşeyler bulacak. Misyonumuz Avrasya’nın oyun köprüsü olmak” dedi.

13 Ekim 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Oyuncular ve kıtalar İstanbul’da buluşuyor

4-7 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek olan Gaming İstanbul, dünyadan ve Türkiye’den oyun firmalarını ve oyuncuları bir araya getirecek. Gaming İstanbul, İstanbul Kongre Merkezi’nde (ICC) 100 bin ziyaretçi ve katılımcıyı ağırlayacak. GL events tarafından düzenlenen Gaming İstanbul, dünya oyun endüstrisinin yeni buluşma noktası olacak ve oyun stüdyolarını ve geliştiricilerini, dağıtımcıları, donanım üreticilerini yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturacak. Gaming İstanbul Direktörü Cevher Eryürek, İstanbul’un asırlardır Avrupa ve Asya arasında bir köprü olduğunu belirterek şunları söyledi: “GL events Exhibition olarak hedefimiz, bu köprüyü kıtaları, oyuncuları ve profesyonelleri buluşturan uluslararası bir etkinlikle güçlendirmek. Gaming İstanbul yalnızca bir video oyunları fuarı değil, dijital eğlence ve oyun fuarı. Usta, amatör, yeni ve eski her oyuncuya yer var. Sevdikleri bilgisayarlarının başında uzun saatler geçirenler, arada sırada konsollarının başına geçenler, akşamları dostlarıyla internette okey oynamayı sevenler, herkes bu fuarda kendisi için bir şeyler bulacak.”

450 MİLYON DOLARLIK PAZAR

Türkiye oyun pazarının büyüklüğünün, geçen yıl 450 milyon dolara ulaştığını belirten Eryürek “Oyun pazarının 2020’de yaklaşık 2 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını tahmin ediyoruz. Dünya çapında başarılara ulaşan oyun geliştiricilerimiz var. Hiçbir ülkenin sahip olmadığı, benzersiz bir coğrafi avantaja sahibiz. Dünya oyun pazarındaki yerimizi bulmak ve sağlamlaştırmak için tek ihtiyacımız, global ölçekli, gerçek bir oyun fuarı. Gaming İstanbul’un misyonu Avrasya’nın oyun köprüsü olmak” dedi. Fuar bünyesinde para ödüllü FPS, MOBA, futbol turnuvaları ve dans yarışmaları yapılacak.

İŞ DÜNYASI DA KATILACAK

İş dünyası profesyonelleri ve kariyer yapmak isteyenler için Gaming İstanbul farklı etkinliklerle geliyor. Kariyer alanı ve kariyer duvarı, oyun sektöründe çalışmak isteyen öğrenciler ve mezunlar için iş dünyasının kapılarını aralayacak. Firmaların, yerli ve yabancı üniversitelerin temsilcileri ve stantları da bulunacak.