1 Nisan 2026 Çarşamba / 14 Sevval 1447

Polis suçluyu yüzünden tanıyacak

Dubai polisi suçluları bulmak için Google'ın akıllı gözlüğü Glass'ı kullanmaya başlıyor. İnternete bağlanan gözlük suçluları yüzünden tanıyacak.

Reuters7 Ekim 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Polis suçluyu yüzünden tanıyacak

Google tarafından geliştirilen ve kullanımda olan akıllı gözlük Glass'ın kullanım alanları genişliyor. Farklı sektörlerde işbirliği yapan firma şimdi de polis güçleriyle özel bir çalışmaya başlıyor.

Dubai polisi ile işbirliğine giden Google, akıllı gözlüğü Glass'ı suçluları yakalamada kullanacak. İnternete bağlanan gözlüklerle donatılacak olan Dubai polisi yüz tanıma teknolojisi yardımı ile suçluları yakalayacak. Polisin gözlüğüne takılan suçluların yüzü merkezdeki bilgi bankası ile karşılaştırılıp anında yakalanması sağlanacak.

Polisler gözlüğü sadece suçlu yakalamada değil aynı zamanda motorlu araçların karıştığı trafik kazası ve benzeri durumlarda da kullanacak. Suçlu ya da şüpheli araçların plakaları gözlük yardımı ile anında merkeze iletilecek ve araçla ilgili bilgiler polise gözlük yardımı ile ulaştırılacak. ABD satış fiyatı 1500 dolar olan Glass'ın Duabi polisine maliyeti ise açıklanmadı.

Dünya çapında kullanılıyor

Dünya çapında kullanılan Google Glass, internete akıllı telefon üzerinden bağlanabilen akıllı bir gözlük. Sadece belli sektörlerde Google'ın geliştirdiği çözümlerle kullanılabilen Glass, Mayıs ayından beri isteyen herkes tarafından satın alınabiliyor. Gözlük iki yıldır piyasadaydı ancak sadece Google'ın belirlediği 'şanslı kişilere' 1500 dolar karşılığında satılıyor.

ÖNERİLEN VİDEO

Ekmek almaya gitmişti: İftira atıp tekme tokat dövdüler

Kapat
Video yükleniyor...