2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Togg'dan Türkiye'yi heyecanlandıran paylaşım

Elektrikli araç teknolojisinde çağ atlayan Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un sosyal medya hesabından yeni modelin görüntüleri yayınlandı. Birçok Togg meraklısı bu görüntüleri 'sedan modeli mi geliyor?' şeklinde yorumladı.

AHMET AKIN7 Ocak 2024 Pazar 19:21 - Güncelleme:
Togg'dan Türkiye'yi heyecanlandıran paylaşım

Yerli teknolojilerle başarılı çalışmalara imza atan Türkiye, Togg ile yeni bir çağın kapılarını araladı. Togg sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Binlerce elektrikli araç meraklısı, Togg'un paylaşımını 'sedan modeli geliyor' şeklinde yorumladı.

TOGG, tüketici elektroniği ve bilişim fuarı CES 2024'te sergilenmesi beklenen yeni sedan modeline ilişkin ilk tanıtım videosunu paylaştı. TOGG'un X platformu üzerinden paylaştığı yeni modelinin tanıtım videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü.

TOGG'DAN HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM

Togg'dan heyecanlandıran paylaşım geldi. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "T10<?>" ifadesi yer alırken, yeni modele ilişkin 10 saniyelik bir video yayınlandı. Togg'un paylaşımına ayrıca, "#CES2024, #DoğuştanElektrikli, #DoğuştanAkıllı, #DoğuştanDijital, #DoğuştanTemiz, #ReDefineMobility, #Togg" etiketleri yer aldı.

"T10" açıklamasıyla paylaşılan videoda, soru işaretiyle yeni model ismine dikkat çekilirken, görüntüde söz konusu otomobilin fastback hatlarına sahip bir sedan otomobil olduğu görülüyor. Las Vegas'ta 9-12 Ocak'ta düzenlenecek CES 2024'te görücüye çıkması beklenen yeni modelin, daha önce açıklanan model isimlendirme sistemine göre "T10S" olarak piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını, 2025'te de üretilmeye başlanacağını açıklamıştı.

TOGG T10X SAYISI 20 BİN CİVARINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın banttan indirip seri üretime aldığı Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk otomobili olan Togg T10X'in Türkiye genelinde trafikteki sayısı 20 bin civarında bulunuyor. 2024 yılı içerisinde 2023'ün tam 3 katı üretim yapılacak.

Fotoğraftaki: Togg'un sedan modeli

TOGG SEDAN MODELİ Mİ GELİYOR?

Togg, 2024 sonunda sedan modelini kamuoyuna tanıtacak. 2025 itibarıyla Togg araçları Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanacak. Yine 2025'te bu defa sedan araçlar üretilmeye başlanacak.