25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Turkcell’in Zeka Gücü Türkiye’ye yayılacak

Turkcell’in Zeka Gücü sınıflarının yeni adresi Haliliye oldu. Açılışta projenin tüm Türkiye’ye yayılacağı duyuruldu. Yeni dönemde bu sınıflarda Turkcell Robotik ve programlama kiti de kullanılacak.

ERDİNÇ AKKOYUNLU14 Haziran 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Turkcell’in Zeka Gücü Türkiye’ye yayılacak

Turkcell, çocukların yeni çağa hazırlanması için sürdürdüğü Zeka Gücü Projesi kapsamındaki çalışmalarını hızlandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bünyesinde gerçekleştirilen Zeka Gücü Projesi’nin yeni adresi Şanlıurfa Haliliye BİLSEM oldu. Anadolu’nun özel yetenekli çocuklarının ilgi alanlarına göre eğitim alacakları Şanlıurfa Haliliye BİLSEM Zeka Gücü Teknoloji Laboratuvarı’nın açılışında, projenin yeni döneminde tüm Türkiye’ye yapılacağı duyuruldu. Yeni dönemde yenilenen online eğitim içeriklerinin tamamı tüm öğrencilerin erişimine açık olacak. Zeka Gücü mobil uygulaması ile çocukların Zeka Gücü eğitimleri her yerden kesintisiz sürecek ve Zeka Gücü sınıflarında artık yeni nesil Turkcell Robotik ve programlama kiti kullanılacak.

YAPAY ZEKA HAMLESİ

Açılışta konuşan Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, Zeka Gücü’nün tüm öğrencilere ulaşacağını duyurmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Yiş, “Zeka Gücü bizim için ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesinin altyapısı. Çocuklarımızı çağın gerektirdiği şekilde yetiştirmezsek, geleceğin dünyasına da teknolojisine de hazırlanamayız. İşte bu sınıflarda eğitim alan her bir çocuğumuz ülkemizin güçlü yarınları için atılmış bir temel taşı. Bu anlayışla Zeka Gücü sınıflarımızı hem yaygınlaştırıyor hem de teknolojideki gelişmelere paralel olarak yeniliyoruz” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili ise “Sınıflarımızı Yapay Zeka ile donatacağız” dedi. Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç da Zeka Gücü sınıfları ile üç yıl önce yakılan teknoloji eğitimi ışığının hızla yayılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er ise “Zeka Gücü, 2023 vizyonumuza büyük katkı veriyor” dedi.

30 bin öğrenci geleceğin teknolojisiyle buluştu

2016 yılında başlayan Turkcell’in Zeka Gücü projesiyle Türkiye genelinde bugüne kadar 27 ilde toplam 33 sınıf kuruldu. 2019 yılında bu sayının artması hedefleniyor. Projede okullara kurulan Zeka Gücü Laboratuvarları’ndaki öğrencilere dizüstü bilgisayar, üç boyutlu yazıcı, akıllı tahta, elektronik set ve alet takımları gibi olanaklar sunuluyor. Proje kapsamında 6 bin öğrenciye yüz yüze, eğitim portalı ile  200 bin saati aşkın online eğitim verildi. Zeka Gücü sınıfları ile bugüne dek toplamda 30 bin öğrenci geleceğin teknolojisiyle buluştu.