25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türkiye'nin gurur günü! Avrupa'da ilk kez kullanılmaya başlanacak

Türkiye'de Karsan tarafından üretilen yerli elektrikli otobüs Norveç'te kullanılmaya başlanacak. Konuya ilişkin 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin gurur günlerinden biri daha' deyip paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Avrupa'da ilk kez, insansız bir otobüs toplu taşıma sistemine entegre edilerek şehir trafiğinde kullanılacak.' ifadelerini kullandı.

21 Ocak 2022 Cuma 22:29 - Güncelleme:
Türkiye'nin gurur günü! Avrupa'da ilk kez kullanılmaya başlanacak

Türk şirketi Karsan tarafından üretilen elektrikli otobüs Norveç'in Stavanger kentindeki yolcuların hizmetine sunulacak. Sekiz metre uzunluğunda olan araç 21 koltuklu ve birçok yolcuya da ayakta seyahat edebilmesi için büyükçe bir alana sahip.

Araç, şehir sokaklarında tam kapsamlı test başlamadan önce şu anda Forus Business Park'ta test ediliyor.

Otonom otobüsler, karbon emisyonlarını azaltmak ve özellikle şehirlerde insanların seyahat fırsatlarını iyileştirmek isteyen toplu taşıma şirketleri için arzu edilen bir seçenek haline geldi.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ'NİN GURUR GÜNÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Forbes'te yayımlanan ve elektrikli otobüslerin kullanılacağını duyuran haberi alıntılayarak bir paylaşımda bulundu.

Bakan Varank paylaşımında, "Milli Teknoloji Hamlesi'nin gurur günlerinden biri daha! Avrupa'da ilk kez, insansız bir otobüs toplu taşıma sistemine entegre edilerek şehir trafiğinde kullanılacak." dedi.