25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türkiye'nin milli savunmadaki gurur kaynağı ASELSAN'dan bir başarı daha!

Türkiye'nin milli savunma sanayindeki gururu ASELSAN, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından düzenlenen zirvede iklim yönetimi çalışmalarıyla ödül kazandı. ASELSAN, nisan ayında da Karbon Saydamlık Projesi'nde (CDP) İklim Lideri Ödülü kazanmıştı.

AA29 Eylül 2021 Çarşamba 18:01 - Güncelleme:
Türkiye'nin milli savunmadaki gurur kaynağı ASELSAN'dan bir başarı daha!

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 7'nci Karbon Zirvesi'nde düzenlenen ödül töreni çevrim içi gerçekleştirildi.

ASELSAN, "Değer zincirimiz ile iklim değişikliğinde gücümüz bir", "Sıfır atık ile geleceğe değer kattık" ve "ASELSAN çevresel dönüşüm süreci" isimli üç farklı projesiyle zirvede yer aldı.

Ödül töreninde ASELSAN'ın iklim değişikliğinde de değer zincirine önderlik etme amacının ön plana çıktığı ve her üç projenin de başarılı olduğu vurgulandı. ASELSAN'ın Entegre Yönetim Sistemleri Politikası kapsamında iklim değişikliği ile mücadele kültürü oluşturma çalışmaları düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Karbon Saydamlık Projesi'nde İklim Lideri Ödülü'nün de sahibi oldu

ASELSAN, nisana ayında da Karbon Saydamlık Projesi'nde (CDP) İklim Lideri Ödülü kazanmıştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ASELSAN, iklim değişikliğine karşı çalışmalar konusunda başarısını artırarak, sürdürülebilirlik yaklaşımını puanına da yansıttı.

2012 yılında yaptığı ilk raporlamayla CDP Türkiye Programı'na dahil olan ve her yıl başarısını artırarak üst üste 3 yıl İklim Lideri Ödülü alan ASELSAN, çevreyi gelecek nesillere aktarılacak bir emanet olarak görme taahhüdü doğrultusunda, Ar-Ge ve üretim faaliyetlerini topluma değer katma sorumluluğuyla yürütüyor.