2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

WhatsApp uygulamasında erişim sıkıntısı

Sabah saatlerinde WhatsApp'a erişim sorunu yaşandı. Gruplardan gönderilen mesajlar 'yazıyor' ibaresine rağmen ulaşmadı. Saat 09.30 sıralarında başlayan sorun, saat 11.40'tan itibaren kademeli olarak düzeldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 'WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.' dedi.

25 Ekim 2022 Salı 10:29 - Güncelleme:
WhatsApp uygulamasında erişim sıkıntısı

WhatsApp'ta yaşanan erişim sorunu kademeli olarak düzelmeye başladı.

'Downdetector' verilerine göre sabah 09.30'dan itibaren WhatsApp kullanıcılarının şikayetleri 100 kat arttı.

WhatsApp gruplarında gönderilen mesajlar ulaşmazken, kullanıcılar herhangi bir uyarı alamadı.

WhatsApp'taki sorun ile ilgili olarak Meta'dan "Bazı kişilerin şu anda mesaj göndermekte sorun yaşadığının farkındayız ve WhatsApp'ı mümkün olduğunca çabuk herkes için geri yüklemek için çalışıyoruz" açıklaması yapıldı.

Yapılan çalışmaların ardından sorun, saat 11.40'tan itibaren kademeli olarak düzelmeye başladı.

BAKAN YARDIMCISI SAYAN: WHATSAPP'TAKİ KESİNTİ GLOBAL KAYNAKLI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşandığını ve Türkiye'deki kullanıcıların bundan kısmen etkilendiğini belirtti.

Bakan Yardımcısı Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

Sayan açıklamasında ayrıca, "Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT'lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz. Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz" ifadelerini de yer verdi.

  • WhatsApp
  • erişim sıkıntısı
  • WhatsApp uygulaması