26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Xbox One’ın Daha Fazla RAM’e İhtiyacı Yok

Yeni nesil konsolların piyasaya çıkmasının üzerinden sadece birkaç ay geçti. Donanımsal açıdan birçok kez karşılaştırılan Xbox One ve PlayStation 4 için HAVOK cephesinden açıklama var.

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
  Xbox One’ın Daha Fazla RAM’e İhtiyacı Yok
Yeni nesil konsol savaşı henüz yeni başladı. Oyunlar yavaş yavaş piyasaya çıkıyor ve pazar payındaki pastayı paylaşan iki büyük firma hemen her alanda karşılaştırılıyor. Son zamanlarda ortaya atılan bellek ihtiyacı tartışmasından kim galip ayrılacak?
 
HAVOK cephesi, bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yeni nesil oyunların sayısı henüz az. Tam anlamıyla cihazların üstünlüğünü konuşmak için çok erken olsa da, teorik olarak bellek ihtiyacı konusunda Xbox One’ın üstünlüğü şu anda daha makul gözüküyor.
 
HAVOK Ürün Yöneticisi Andrew Bowell, “Oyun yapımcıları henüz yeni nesil konsollara yabancı. Ancak donanımsal anlamda her iki cihazın da birbirine üstünlük sağlaması adına konuşmak henüz çok erken. Son 20 senede bellek ihtiyacı oyunlar adına çok önemli bir unsur haline geldi. GPU’lar üzerindeki ram, asıl bellek üzerine dağıtılıyor.”
 
“Tabii ki ram türü çok önemli. Arayüz biçimi ve aktarım iletkeni maddesi de bu durum üzerinde değişkenlik gösteren diğer faktörler arasında. Ancak XBOX’ın altyapısında bulunan DirectX yazılımı, XBOX One’ı bellek ve diğer performans ögeleri konusunda PlayStation 4’ün bir tık önüne geçirebilir.”
 
HAVOK Ürün Yöneticisi Andrew Bowell’a göre donanım parçalarının dışında sistemin daha performanslı kullanılabilmesi için altyapıda bulunan yazılımlar çok daha önemli. Bu tip yazılımlar, sağlam bir binanın temeli gibi gösterilir. Microsoft’un bilgisayarlarda yıllardır başarı sağladığı DirectX, Xbox One’ın en büyük kozu olarak gösteriliyor.v