18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Xiaomi’nin yeni işlemcisinin detayları belli oldu

Xiaomi, geçtiğimiz yıl tanıtımını gerçekleştirdiği Mi 5c modelinde kendi işlemcisi Surge S1‘i kullanarak bir ilke imza attı. Bu işlemci tek bir akıllı telefon modeli ile sınırlı kalırken, Xiaomi işlemci üretimi için çalışmaya devam ediyor.

30 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Xiaomi’nin yeni işlemcisinin detayları belli oldu
Endüstri kaynaklarına göre Xiaomi, mobil cihazları için parça tedarik ettiği üreticilere verdiği siparişlerin sayısını her geçen gün artırırken, Surge S2 olarak adlandırılan yeni işlemcisinin üretimi için TSMC ile el sıkıştı.
 
Xiaomi Surge S2 işlemcinin detayları belli oldu
İşlemci TSMC’nin 16 nm fabrikasyon süreci ile üretilecek. 2.2 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A73 ve 1.8 GHz hızında dört adet Cortex A53 çekirdeğinden oluşan Surge S2’ye, grafik tarafında gerekli olan gücü Mali G71MP8 GPU sağlarken, işlemci UFS 2.1 depolama ve LPDDR4 bellek desteğine sahip olacak.
 
 
İşlemcinin özelliklerine bakıldığında, amiral gemisi modeller için geliştirilmediği kolayca anlaşılabiliyor. Xiaomi’nin orta seviye telefonlarına güç verecek olan bu işlemcinin hangi modellerde kullanılacağı ise büyük bir merak konusu.
 
Xiaomi’nin 2018’in ikinci yarısında çift kamera modüllerinin üretim kapasitesini güvence altına almak için Largan Precision ile çalışma kararı aldığı iddia ediliyor. Bunun yanı sıra şirketin Foxconn ile ilişkileri güçlenmeye devam ediyor.
 
(ShiftdeIete)