18 Aralık 2025 Perşembe / 28 CemaziyelAhir 1447

Yerli gemisavar füze Atmaca'nın ilk fotoğrafı yayınlandı

Roketsan tarafından milli imkanlarla geliştirilen ve savaş gemilerinin suüstü hedeflere atmak üzere kullanacağı Atmaca'nın ilk fotoğrafı Savunma ve Havacılık Dergisi'nde yayınlandı.

12 Nisan 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yerli gemisavar füze Atmaca'nın ilk fotoğrafı yayınlandı
Deniz Kuvvetleri tarafından halihazırda kullanılan Harpoonların yerini alması amacıyla geliştirilen Atmaca gemisavar füzenin ilk görseli yayınlandı.
 
Ada sınıfı korvetler, yeni tip karakol botları gibi bir çok milli savaş gemisini üreten Türkiye, İ sınıfı fırkateynlerin de ihtiyacı olacak gemisavar füze ihtiyacını milli imkanlarla karşılamak üzere Atmacayı geliştirdi.
 
200 kilometre üzeri menzile sahip olduğu belirtilen Atmaca, 800 kilogram ağırlığı sahip. RF arayıcı başlık bulunan füzenin 2018 yılında üretime geçeceği belirtiliyor.
  
Halen testleri devam eden füzenin geriye dönük olarak TCG Büyükada gibi Harpoon kullanan milli gemilere de entegre edilebileceği belirtiliyor.
 

ÖNERİLEN VİDEO

Brezilya'da korku dolu anlar: Fırtınaya dayanamayıp devrildi

Kapat
Video yükleniyor...