19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Erken rezervasyon sayesinde günlük 140 lira cepte kalıyor

Erken rezervasyon kampanyalarında indirim oranları her yıl artış göstermeyi sürdürüyor. Bu yıl yüzde 50’yi bulan indirimler sayesinde bir ailenin günlük 140 TL’si cepte kalıyor. Toplam tasarruf 2 bin lirayı buluyor.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Erken rezervasyon sayesinde günlük 140 lira cepte kalıyor

TaTilcileri bu yıl erken rezervasyon döneminde yüksek indirim oranları bekliyor. Kasım ayında başlayan erken rezervasyon kampanyasının ilk döneminde tatilciler yüzde 50’ye varan oranda indirim imkanı yakaladı. Tatilsepeti. com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, hizmet veren kaliteli otel sayısının artması ve yükselen rekabet nedeniyle fiyatlarda bu yıl daha yüksek indirim oranlarının söz konusu olduğunu vurgulayarak “Geçtiğimiz yaz sezonunda toplam rezervasyonların yüzde 45’inin erken rezervasyon kampanyası ile yapıldığını gördük. 2014 yaz sezonu için yapılacak toplam rezervasyonların ise yüzde 50’sinin erken rezervasyonla alınacağını düşünüyoruz” dedi.

En çok tercih Antalya’ya

Karayal “Erken rezervasyon tatilcilerin önemli miktarlarda tasarruf etmesini sağlıyor. Tatilini erken rezervasyon ile satın alan bir misafir günlük ortalama 300 TL yerine indirimler sayesinde 160 TL ödeyebiliyor. Dolayısıyla iki kişilik bir ailenin bir haftalık tatillerini erken rezervasyon döneminde satın alarak 2 bin TL civarında tasarruf edebileceğini söyleyebiliriz” dedi. Kaan Karayal, erken rezervasyon kampanyasında en çok tercih edilen lokasyon ve dönemlerle ilgili olarak da “Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da erken rezervasyon kampanyasıyla tatil satın alan kişilerin en çok tercih edeceği lokasyonun Antalya, özellikle Kemer olacağını öngörüyoruz” dedi.

Mart ayına kalmadan rezervasyon yapın

Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, erken rezervasyonun avantajlarını değerlendirdi. Temeller, 25 Kasım itibariyle başladıkları yüzde 40’a varan indirimlere ilave olarak, tatilcilerin Türk Hava Yolları Yolcu programı Miles&Smiles ile mil kazanma kampanyasından da yararlanabileceklerini belirtti. Temeller “Misafirler, alınacak indirimlere ilave olarak, yapılan her 100 TL harcama karşılığında 50 bonus mil hediye edilen Miles& Smiles kampanyasından da faydalanabilecek. Ayrıca Setur’la erken rezervasyon döneminde yapılan yurtiçi otel rezervasyonları, ekstra yüzde 1 gibi sembolik bir poliçe ücreti karşılığında sigortalatılabiliyor ve hiçbir mazeret bildirmeksizin konaklama gününe son 72 saat kalaya kadar iptal edilip yapılan ödeme geri alınabiliyor” dedi. Tatilcilere tavsiyeler Temeller “Tatilciler mart ayına kalmadan mutlaka rezervasyonları yaptırmalı ve mümkün olabildiğince uçak ve diğer hizmetleri de çok önceden satın almalı” diyerek tatilcilere tavsiyede bulundu. Temeller, erken rezervasyonun en önemli noktalarından birinin gidilecek tatilin normal fiyatlarından çok daha uygun ücrete alınabilmesi ve taksit seçenekleri ile ödeme kolaylığı sağlanması olarak belirtti. Temeller “Ayrıca hem bütçe hem de zaman planlamasını sağlayan fırsatlar dilediğiniz yer ve kategorideki oda bulma sıkıntısını ortadan kaldırıyor” diye konuştu.