19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

World Tourism Forum turizm sektörüne canlılık getiriyor

İstanbul’da düzenlenen World Tourism Forum turizm sektörüne heyecan getirdi.

23 Şubat 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
World Tourism Forum turizm sektörüne canlılık getiriyor
Çeşitli ülkelerden çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı, üst düzey konukların misafirler edildiği ve küresel basının yakından takip ettiği World Tourism Forum, dünyanın ilgisini Türkiye’ye çekti.
 
Eş zamanlı oturumlarla turizme yön veren liderlerin sektör temsilcileri ile buluştuğu etkinlikte alışveriş turizmi, sağlık turizmi, uluslararası spor organizasyonları, turizm yatırımları, online turizm, lüks konseptleri, MICE sektörü, siyasetin turizme etkisi, Afrika turizm pazarı, destinasyon pazarlaması gibi konular ele alındı.
 
CUMHURBAŞKANI: TURİZM ÖNDERLERİNİ BULUŞTURAN TEK ETKİNLİK
 
World Tourism Forum Global Meeting toplantısının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, World Tourism Forum’un küresel ölçekte turizm önderlerini buluşturan tek etkinlik olmasının Türkiye için gurur verici olduğunu söyledi.
 
ATEŞ: TURİST SAYISININ 60 MİLYONA ÇIKMASI MEMLEKET MESELESİDİR
 
“Mevcutta 36 milyon olan turist sayısını 60 milyona çıkarsak dahi cari açığımız %1 aşağıya düşüyor” diyen DenizBank CEO’su Hakan Ateş World Tourism Forum’da yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
“Turizm sektörü ülkemize her şeyden önce çok büyük bir istihdam yaratmaktadır. Ülkemize en az ihracat kadar katma değerli döviz getirisi sağlamaktadır. Tarım ve imalat başta olmak üzere 50'den fazla sektörü desteklemektedir. 36 milyon olan turist sayısını 60 milyona çıkarmalıyız, bu bir memleket meselesidir. Biz DenizBank olarak buna bu şekilde bakıyoruz. Burada ayrıca bankalara da çok ciddi görevler düşüyor. World Tourism Forum’u ise sektöre önemli katkılar sağlayan bir organizasyon olarak görüyoruz.”
 
WEBB: TÜRKİYE BATIYA GÖRE TURİZME DAHA HIZLI ÖNCÜLÜK EDEBİLİR
 
Sabre Başkan Yardımcısı Greg Webb ise World Tourism Forum’da çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
“Türkiye, tüm diğer Batı Avrupa ülkelerine kıyasla ilerlemelere çok daha hızlı biçimde turizme öncülük edecek potansiyele sahip” diyen Webb şöyle konuştu:
 
“Türkiye 29 yaş ortalaması ile Avrupa'daki en genç nüfusa sahip olan ülkesi. Türk halkı, seyahat etmeye, yeni teknolojilere en kısa sürede adapte olmaya, pratiklik ve konfor alanlarında yeni seviyelere ulaşmaya hazır. Ayrıca mobil ve internet kullanımı verilerine göre dünyanın en hızlı ilerleme gösteren ülkelerinden biri olan Türkiye bu yönde olumlu sinyaller veriyor”
 
TANZER: TÜRKİYE ÜST DÜZEY TATİLDE DÜNYANIN POPÜLER ÜLKELERİNDEN BİRİ
 
Türkiye’nin, Avrupa’nın önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna değinen ABTA CEO’su Mark Tanzer, exclusive (üst düzey) tatil konusunda Türkiye’nin gerek hizmet seviyesi gerekse yönetim anlayışı olarak memnuniyet verici düzeyde popüler ülkelerden biri olduğu kaydetti.
 
TONBUL: WORLD TOURISM FORUM, OTELCİLİK SEKTÖRÜNÜN TRENDLERİNİ ELE ALIYOR
 
Paloma Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Ece Tonbul dünya otelcilik sektörünü bir araya getiren World Tourism Forum'un turizm sektörünün önemli konu başlıklarını, trendleri ve yeniliklerini işlediği söyledi. Tonbul ayrıca, yeni teknolojiler, yeni pazarlama stratejileri ve sosyal medyanın da katkısı ile turizm sektöründe yeni beklentilerin nasıl karşılandığını tartışıldığını dile getirdi. 
 
PİRİNÇCİOĞLU: TURİZM 50 FARKLI SEKTÖRE KAZANDIRIYOR
 
World Tourism Forum'un İstanbul'da yapılıyor olmasının önemine vurgu yapan VIP TURİZM Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu ise "Devletin en üst seviyesinde konu ilgi ve alakayla destekleniyor. Etkinlik oldukça başarılı, sektörün paydaşlarını bir araya getiriyor, dünya yakından takip ediyor. Turizm sektörünün hem morale hem de desteğe ihtiyacı var. 50 değişik sektöre para kazandıran bir sektör, onun için önemli bir kaldıraç” diye konuştu.