20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

18 Mart Çanakkale Zaferi okullar tatil mi? Çanakkale Zaferi yıl dönümünde okullar tatil mi?

18 Mart’ta okullar tatil mi? Ülkenin tüm genelinde kutlanacak olan Çanakkale Zaferi için tüm hazırlıklar tamam. Kutlamalar şimdiden başladı. Türk milletinin kazandığı en kutlu zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi kutlamalarına çok az zaman kaldı. Milyonlarca veli ve öğrenci 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. 18 Mart’ın Pazartesi gününe gelmesi sebebiyle hafta sonuyla birlikte 3 gün tatil yapmak isteyen öğrenciler ve velileri konuyla ilgili araştırma yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Peki, 19 Mart 2019 Çanakkale Zaferi’nde Türkiye genelinde okullar tatil mi? İşte sorunun cevabı

18 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
18 Mart Çanakkale Zaferi okullar tatil mi? Çanakkale Zaferi yıl dönümünde okullar tatil mi?

 

Türk milletinin kazandığı en kutlu zaferlerden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamalarına iki gün kaldı. Ülkenin tüm genelinde hazırlıklar tamamlanırken, şimdiden bazı bölgelerde kutlamalar başladı. Milyonlarca veli ve öğrenci 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. 18 Mart’ın Pazartesi gününe gelmesi sebebiyle hafta sonuyla birlikte 3 gün tatil yapmak isteyen öğrenciler ve velileri konuyla ilgili araştırma yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Peki, 19 Mart 2019 Çanakkale Zaferi’nde Türkiye genelinde okullar tatil mi? İşte sorunun cevabı

18 MART’TA OKULLAR TATİL Mİ?

MEB çalışma takviminde yer alan bilgilere göre 18 Mart tarihinde okullar tatil olmayacak ve törenlerin ardından eğitim öğretim devam edecek.

 

2019 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

 

23 Nisan: Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı tatili salı gününe denk gelecek. Bu resmi tatili pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

 

1 Mayıs: Emek ve Dayanışma günü İşçi Bayram çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bugün resmi tatil uygulanacak.

 

19 Mayıs: Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı pazar gününe denk gelecek, ekstra tatil olmayacak.

 

15 Temmuz: Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

 

30 Ağustos: Bayram cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

 

29 Ekim: Bayram salı günü kutlanacak tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

 

 

 

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ŞEHİTLER GÜNÜ ANLAMI NEDİR?

 

 Çanakkale Cephesi'nde kahraman ordumuzun verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş, paylaşım heveslerini yıkmış, yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

 

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.