8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

2019 MSB sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSB sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları heyecanla bekleniyor.

15 Şubat 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
2019 MSB sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSB personel alımı ile ilgili son dakika haberleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere Milli Savunma Bakanlığı'nın 19 Kasım-21 Aralık tarih aralığında gerçekleştirdiği sözleşmeli personel alımı başvuru sürecinin ardından gözler sonuç aşamasına çevrilmişti.

2019 yılı Milli Savunma Bakanlığı, bünyesine yapacağı 523 sözleşmeli personel alımı için aldığı başvurunun ardından sonuçlara kilitlendi. Açıktan gerçekleşecek olan sözleşmeli personel alımının son başvurusunu 21 Aralık 2018 tarihinde tamamlayan adaylar, 21 Ocak tarihi itibariyle çağrılmayı bekliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları bünyesine memur istihdamı gerçekleştirilecek. Başvurular MSB resmi internet sitesi üzerinden kabul edilecek olup, son başvuru tarihi 15 Şubat 2019 olarak açıklandı.

 

MSB SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

21 Ocak 2019 tarihi itibariyle yayımlanması beklenen MSB sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları hakkında henüz bir gelişme yaşanmadı.

Bakanlığın sonuçlar hakkında herhangi bir açıklama yapması halinde detaylar haberimize eklenecektir.

Başvurusunu yapan adaylar KPSSP03 puan türü esas alınarak (en yüksek puandan başlanıp en düşük puana doğru) sıralanacak, her bir unvan için mülakat sınavına çağrılacak aday sayısı, alım yapılacak kadro sayısının 10 katı kadar olacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava alınacaktır.

Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Mülakat sınavında asgari geçer not 100 puan üzerinden 70’tir. Bunun altında not alan adaylar elenmiş sayılacaklardır.

MSB PERSONEL 165 PERSONEL ALIMI

MSB 165 personel alımı için son günler! Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) bünyesine yapacağı personel alımının başvuru sürecinde sona geliniyor. Süreç sonunda Mühendis, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Teknisyen gibi unvanlarda toplam 165 personel bakanlık bünyesinde istihdam edilecek.

MSB'nin Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi sayfası üzerinden yayımladığı ilana göre, MSB personel alımı başvuruları 28 Aralık 2018- 15 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar işlemlerini https://personeltemin.msb.gov.tr Genel Ağ adreslerinden gerçekleştirebilecek. Genel Ağ haricinde yapılan başvurular (Dilekçe, mektup vb. yöntemlerle) kabul edilmeyecek ve bu dilekçelere cevap verilmeyecektir. İdare gerek gördüğü takdirde alım yapılacak unvanları, kadroları ve illeri değiştirebilecek. İşte, söz konusu ilanın detayları...

Adaylar, başvuru talimatını iyice okuyup anladıktan sonra, https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girerek E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır.

Ardından başvuru sihirbazını kullanarak ilerleyip, tüm aşamaları tamamlayarak Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili Alımı tıklayarak tercih yapacaktır. Tercih işlemini tamamladıktan sonra Tercihlerimi Göster butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır.