20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İlk ve son teravih ne zaman kılınacak 2019?

2019 teravih namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İlk ve son teravih ne zaman kılınacak? Müslüman vatandaşlar şu günlerde, “teravih namazı nasıl kılınır?” sorusunu araştırıyor. Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Müslüman vatandaşlarda coşku ve heyecan artmış durumda. Teravih namazının 20 rek'at olduğu çoğunluk tarafından kabul edilmekle ve Müslümanlar arasında yerleşik teamül de bu yöndedir. Kadın ve erkek için orucun değil ramazan ayının sünneti olduğu biliniyor. İşte, teravih namazının kılınış şekli…

29 Nisan 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İlk ve son teravih ne zaman kılınacak 2019?

2019 senesinde teravih namazı 5 Mayıs Pazar akşamı başlıyor. Gece bir gün evvelden girdiği için teravih namazına ramazan aylarında bir gün önce başlanır. Aynı zamanda ilk sahur yemeği de o gece yenir. Vatandaşlar teravih namazının nasıl kılınacağını araştırıyor. Teravih, Arapça tervîha kelimesinin çoğulu olup "rahatlatmak, dinlendirmek" gibi anlamlara gelir. Teravih namazının kılınışını haberin devamında bulabilirsiniz.

2019 İLK VE SON TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK?

2019 senesinde teravih namazı 5 Mayıs Pazar akşamı başlıyor. Gece bir gün evvelden girdiği için teravih namazına Pazar akşamından başlayacak ve aynı zamanda bu gece ilk sahur yemeği de yenilecek. Ayrıca Ramazan ayının son teravihi de 2 Haziran 2019 pazar akşamı son olacaktır.