25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

TOKİ İstanbul başvuruları nereye yapılacak? 2019 TOKİ başvuru şartları nelerdir?

2019 TOKİ başvuru şartları nelerdir? TOKİ İstanbul başvuruları nereye yapılacak? . Yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 nitelikte inşa edilecek 50 bin yeni sosyal konut için 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında talepler toplanıyor. Projelerde parsel bazlı değil alan bazlı dönüşüm olacak. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları ilgisini çeken bu proje yoğun ilgi görüyor. Türkiye’nin 67 ilinde başlatılan TOKİ 50 bin konut projesinde başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlar, projenin bulunduğu ile göre Türkiye Halk Bankası A.Ş. yetkili şubelerden başvurularını yapabilecek. Vatandaşların TOKİ'ye değil, doğrudan Halk Bankası şubelerine müracaat etmeleri gerekiyor. İşte ayrıntılar…

22 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TOKİ İstanbul başvuruları nereye yapılacak? 2019 TOKİ başvuru şartları nelerdir?

 

Türkiye’nin 67 ilinde başlatılan TOKİ 50 bin konut projesinde başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor. Yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 nitelikte inşa edilecek 50 bin yeni sosyal konut için 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında talepler toplanıyor. Projelerde parsel bazlı değil alan bazlı dönüşüm olacak. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları ilgisini çeken bu proje yoğun ilgi görüyor. TOKİ Tuzla Aydınlı 2019 projesinde toplam 500 adet daire var. Vatandaşlar, projenin bulunduğu ile göre Türkiye Halk Bankası A.Ş. yetkili şubelerden başvurularını yapabilecek. Vatandaşların TOKİ'ye değil, doğrudan Halk Bankası şubelerine müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, 2019 TOKİ başvuru şartları nelerdir? TOKİ İstanbul başvuruları nereye yapılacak? İşte ayrıntılar…

KURA SONUÇLARI SORGULAMA

 

TOKİ TUZLA AYDINLI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?
 
 Başvuru sahipleri;
 
1. Nüfus Cüzdanı (T.C No.su bulunan) ile birlikte; Kimlik tespiti için Nüfus Cüzdanı ibraz etmek şartı aranacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır.
 
Ayrıca,
 
- Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Belgeyi”
 
- Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) “Belgeyi”
 
- Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi yanlarında bulundurmalıdır.
 
 

 
BAŞVURU FORMU NEREDEN ALINACAK?
 
- Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir,
 
- Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.
 
 

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?
 
Vatandaşlar, projenin bulunduğu ile göre Türkiye Halk Bankası A.Ş. yetkili şubelerden başvurularını yapabilecek. Vatandaşların TOKİ'ye değil, doğrudan Halk Bankası şubelerine müracaat etmeleri gerekiyor.
 
KAÇ DAİRE VAR?
 
TOKİ Tuzla Aydınlı 2019 projesinde toplam 500 adet daire var.
 
 
 
TOKİ BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?
 
TOKİ başvuru işlemleri 4 farklı kategoride gerçekleştiriliyor.
 
Yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 nitelikte inşa edilecek 50 bin yeni sosyal konut için 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında talepler toplanıyor.
 
ŞEHİT AİLELERİ, HARP VE VAZİFE MALULLERİ İLE DUL VE YETİMLER: Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapacaklar.
 
EN AZ %40 ENGELLİ VATANAŞLAR: En az %40 Engelli Vatandaşlar 08 – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.
 
EMEKLİ VATANDAŞLAR: Emekli vatandaşların 25 Mart 2019 – 05 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.
 

DİĞER BAŞVURULAR: Diğer başvurular ise 06 -22 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak.
 
 
 
Başvuru sahipleri;
 
1. Nüfus Cüzdanı (T.C No.su bulunan) ile birlikte;
 
Kimlik tespiti için Nüfus Cüzdanı ibraz etmek şartı aranacaktır.
 
Başvurular şahsen yapılacaktır.
 
 
 
Ayrıca,
 
Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Belgeyi”
 
Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) “Belgeyi”
 
Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi”
 
 
 
Başvuru Formu,
 
 
 
Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir,
 
Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.
 
 
 
Başvuru işlemleri sırasında;
 
 
 
- 2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
 
 
 
- 3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
 
 
 
(Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
 
 
 
KURA ÇEKİLİŞİ
 
 
 
“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde İdaremizce ilan edilecek tarihte gerçekleştirilecektir.
 
 
 
1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
 
 
 
2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
 
 
 
3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
 
 
 
4) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.
 
 
 
1. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.Halk Bankası A.Ş. yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir.
 
 
 
2. Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare’ce belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecektir.
 
 
 
SÖZLEŞME İMZALANMASI
 
 
 
Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.Halk Bankası A.Ş’nin ………………Şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklardır.
 
 
 
Sözleşme imzalama aşamasında
 
 
 
1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,
 
 
 
2. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç)
 
 
 
Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.
 
 
 
CAYMA
 
 
 
Konut alıcısı, konut satış sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.
 
 
 
Yine, peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun fiili teslimden önce herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.
 
 
 
KDV ÖDEMESİ;
 
 
 
Konutların teslimi öncesinde Katma değer Vergisi Kanunu uyarınca, %1 oranında KDV konut alıcılarından tahsil edilir.
 
 
 
OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ
 
 
 
2+1 konut tipi projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.
 
 
 
Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.
 
 
 
3+1 konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 2 (iki) yıl sonrasına kadar devredemeyeceklerdir.
 
 
 
 
 
TOKİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
 
- TC Kimlik fotokopisi,
 
- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden "Hak Sahipliği Belgesi",
 
- Engellilerden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en %40 oranında engelli olduğu yazılan ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu,
 

 

- Emeklilerden, emekli olduğunu gösteren belge istenmektedir.