23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor? 2019 yaz tatili ne zaman?

Yaz tatilini Ramazan Bayramı tatili ile birleştirmek isteyen vatandaşlar tatil hesapları yapıyor.

27 Mayıs 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
 Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor? 2019 yaz tatili ne zaman?

Ramazan Bayramı’na da yaz tatiliyle birleştirme hesapları yapan aileler okulların kapanacağı net günü belirleme için arama yapıyor. 

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Okullar bu yıl 14 Haziran Cuma günü kapanacak. Ancak 9 günlük Ramazan Bayramı Tatili nedeniyle okullar 1 – 9 Haziran (1. ve 9. günlerde dahil) arasında kapalı olacak. Tatilin ardından öğrenciler 4 gün daha eğitim görüp 14 Haziran Cuma günü karne alacak. Bu 4 günlük sürenin de tatil ilan edilip karnelerin 31 Mayıs’ta kapanması bekleniyordu. Ancak konuyla ilgili herhangi bir karar alınmadı. Bu nedenle okullar planlandığı gibi 14 Haziran Cuma günü kapanacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan son açıklamaya göre yaz tatili 13 haftadan 11 haftaya indirilecek. Ancak bu uygulama bu yıl değil 2019 – 2020 yılından itibaren geçerli olacak. Yani bu yıl yaz tatili tıpkı geçtiğimiz Yıllardaki gibi 13 hafta olacak ve yaz tatili bu yıl 16 Eylül 2019 Pazartesi günü sona erecek.

OKULLAR BAYRAMDAN ÖNCE Mİ SONRA MI KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde ilan ettiği yeni tatil düzenlemesi hakkında bütün ayrıntıları kamuoyuna duyurdu. İlgili açıklamaların hemen akabinde ise öğrencilerin yanıtını aradığı soru olarak 'Okullar bayramdan önce mi sonra mı kapanacak?' öne çıkıyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN "TATİL" AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullara getirilecek yeni tatil düzenlenmesi hakkında son dakika açıklamalarda bulundu. Yeni modele göre okulların bir hafta erken açılıp, bir hafta daha geç açılacağını belirten Bakan Selçuk, yaz tatili süresinde değişikliğe gidileceğini ifade etti. Selçuk ayrıca, "18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. Ara tatillerde bir ana tema başlığı altında bilim, kültür, sanat, spor, gezi, fuar gibi etkinlikler planlanacak" sözlerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığının yeni çalışma takvimine göre ise, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlatılacak.

 

TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMA

E-Okul sistemi ile veliler, öğrencilerinin durumlarını takip edebilirler. E-Okul üzerinden; devamsızlık bilgisi, not bilgisi, proje notları, dönem sonunda alınan belgeler ve yıl sonu başarı puanı gibi bilgilere erişim sağlanabilir. Bilgilerin görülmesi için E-Okul VBS girişi yapılması yeterlidir.

-Takdir-teşekkür hesaplama, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğretmenler tarafından öğrencilerin tüm ders notlarının sisteme girilmiş olması gerekir.

-Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanı kontrol edilir.

-Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin hangi belgeyi alacağını belirler.

-Yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanır.