3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

28 Ekim eczaneler yarım gün mü? Bugün eczaneler açık mı?

28 Ekim eczaneler yarım gün mü? Bugün eczaneler açık mı? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. 29 Ekim’in Cumhuriyet Bayramı olarak resmi tatil ilan edilmiş olması sebebi ile 29 Ekim’e denk gelen Salı günü resmi kurum ve daireler çalışmayacak. Bununla birlikte 28 Ekim tarihinin de yarım gün tatil olması, Salı günü tatil yapacak kurumların Pazartesi günü kaça kadar açık olacağı merak ediliyor. 28 Ekim tarihinde eczaneleri kullanacak olanlar internette açık olup olmayacağını araştırmaya başladılar. İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

28 Ekim 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
28 Ekim eczaneler yarım gün mü? Bugün eczaneler açık mı?
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlayacak ve 29 Ekim günü devam edecek. 28 Ekim eczaneler yarım gün mü? Bugün eczaneler açık mı? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
 
28 EKİM ECZANELER YARIM GÜN MÜ? 
 Eczaneler resmi tatil günlerinde kapalı oluyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil. Bu kapsamda 28 Ekim Pazartesi günü ise yarım gün tatil yani eczaneler bugün saat 12.30’a kadar açık olacak. Hastane ve sağlık ocakları için de aynı süreç söz konusu.
 

 
CUMHURİYET NASIL İLAN EDİLDİ?
29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarih olarak her yıl kutlanır. 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirlendi. Türk milleti için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın simgesi olarak kutlanan milli bayramdır. Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun giderilmesi için yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şart olmuştu ve Mustafa Kemal ile arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğuna karar verdi. 
 
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN ÖNEMİ NEDİR?
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır.
 

 
Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.1925 yılında çıkarılan bir kanunla Cumhuriyet'in ilanı günü yeni Türk Devleti'nin bayramı ilan edilmiştir.
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.