16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

28 ilde eğitime kar tatili

Yurt genelinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Uşak il geneli ile Kastamonu'da kent merkezi ile 13 ilçede, Bingöl'de merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede, Sivas il merkezi ile il merkezine bağlı köyler ve Şarkışla ilçesinde, Çorum kent merkezi ve bazı ilçeleri ile Konya'nın Beyşehir ve Karaman'ın Sarıveliler ilçeleri ile Samsun, Karabük, Düzce, Kırşehir, Amasya, Bitlis, Elazığ, Yozgat, Ordu ve Kahramanmaraş'ın bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. Birçok bölgede de ulaşımda aksamalar yaşandı.

5 Ocak 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

Yurt genelinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Uşak il geneli ile Kastamonu'da kent merkezi ile 13 ilçede, Bingöl'de merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede, Sivas il merkezi ile il merkezine bağlı köyler ve Şarkışla ilçesinde, Çorum kent merkezi ve bazı ilçeleri ile Konya'nın Beyşehir ve Karaman'ın Sarıveliler ilçeleri ile Samsun, Karabük, Düzce, Kırşehir, Amasya, Bitlis, Elazığ, Yozgat, Ordu ve Kahramanmaraş'ın bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. Birçok bölgede de ulaşımda aksamalar yaşandı.

 

İL İL HAVA DURUMU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yurtta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 ilde eğitime ara verilirken, birçok bölgede de ulaşımda aksamalar yaşandı.

Saat 21.00 itibarıyla kar yağışı nedeniyle Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Uşak il geneli ile Kastamonu'da kent merkezi ile 13 ilçede, Bingöl'de merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede, Sivas il merkezi ile il merkezine bağlı köyler ve Şarkışla ilçesinde, Çorum kent merkezi ve bazı ilçeleri ile Konya'nın Beyşehir ve Karaman'ın Sarıveliler ilçeleri ile Samsun, Karabük, Düzce, Kırşehir, Amasya, Bitlis, Elazığ, Yozgat, Ordu ve Kahramanmaraş'ın bazı ilçelerinde okullar 7 Ocak Pazartesi günü için tatil edildi.

Kastamonu

Kastamonu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, kent merkezi ile Devrekani, Taşköprü, Ağlı, Küre, Araç, İhsangazi, Azdavay, Bozkurt, Tosya, Cide, Pınarbaşı ilçelerinde tüm okullarda, İnebolu, Doğanyurt, Çatalzeytin ve Şenpazar ilçelerinde ise taşımalı eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verildiği bildirildi.

Samsun

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, iç kesimlerdeki ilçelerde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Vezirköprü, Havza, Ladik, Asarcık ve Kavak ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği hatırlatılan açıklamada, Ayvacık ilçesinde de tüm okullarda 19 Mayıs, Canik, Alaçam ve Yakakent ilçesinde ise taşıma merkezli okullarda eğitime bir gün ara verildi.
REKLAM

Konya

Konya kent merkezi ile bazı ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Akören, Bozkır, Hadim, Taşkent, Seydişehir, Ahırlı, Hüyük, Beyşehir ve Yalıhüyük ilçelerindeki okullarda 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildi.

Çorum

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları dolayısıyla Osmancık, Boğazkale, Oğuzlar, Dodurga, Uğurludağ, Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerinde 7 Ocak Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kırıkkale

Kırıkkale'de etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verileceği ifade edildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Çankırı
REKLAM

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle il gelindeki okulların 7 Ocak Pazartesi günü tatil edildiği duyuruldu.

Uşak

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan ve il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime bir gün süreyle ara verileceği bildirildi.

Öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için alınan kararın resmi ve özel tüm eğitim kurumlarını kapsadığı ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile, engelli, diyaliz hastaları, kanser ve kronik ağır hastalığı olan personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bolu

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre gün boyunca süren yoğun kar yağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, 7 Ocak Pazartesi günü kentteki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Ümit, engelli ile hamile kamu personeline de bir gün idari izin verildiğini belirtti.

Bingöl

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkeze bağlı köyler ile Adaklı, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarında 7 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildiği belirtildi.