25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

31 Aralık pazartesi yarım gün mü, okullar tatil mi? 31 Aralık 2018 bugün okullar tatil mi MEB son dakika

31 Aralık tatil mi, yarım gün mü sorusu hakkında MEB son dakika açıklaması araştırılıyor. 31 Aralık pazartesi yarın okullar tatil olacak mı? Yeni yıl için heyecan giderek artıyor. Yılbaşını kutlayacak olan vatandaşlar hazırlıklarını hızlandırdılar. 31 Aralık gecesi 2018’in bitişi, 2019’un gelişi kutlanacak. Tüm Türkiye 31 Aralık tarihinin tatil olup olmayacağını Öğrenmek istiyor. Vatandaşlar konu ile ilgili resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Çeşitli planlar yapacak olan vatandaşlar yılbaşı tatilinin kaç gün olduğunu öğrenmek istiyorlar. 31 Aralık 2018 yılında pazartesi gününe denk geldi. 31 Aralık gecesi yeni yılın gelişi kutlanacak. 1 Ocak Salı ise 2019’un ilk günü olacak. Hafta sonu tatilini yeni yıl tatili ile birleştirmek isteyenler 31 Aralık’ın tatil olup olmadığını öğrenmek istiyorlar. 1 Ocak 2019 resmi tatil iken 31 Aralık tatil değildir. Pazartesi günü için yıllık izinlerinden alabilen vatandaşlar cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günü olmak üzere dört gün izin yapabilirler. Peki okullar tatil olacak mı? 31 Aralık 2018 resmi tatil değildir.31 Aralık Pazartesi günü, resmi tatil olmaması sebebiyle okullar eğitim öğretime devam edecek. 1 Ocak Salı günü ise okullar da dahil olmak üzere tüm kamu kurumları tatil olacak. Yılbaşı, bir yılın bitimi, yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Yeni yıl coşku ile karşılanır. Yılbaşı ve yeni yıl kavramları bazen yılbaşı gecesi anlamına da gelmektedir. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde yeni yılın ilk günü 1 Ocak’tır.

30 Aralık 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
31 Aralık pazartesi yarım gün mü, okullar tatil mi? 31 Aralık 2018 bugün okullar tatil mi MEB son dakika

31 Aralık tatil mi, okullar yarım gün mü sorusu hakkında MEB son dakika açıklaması merak ediliyor. 31 Aralık 2018 pazartesi okullar tatil mi? Yılbaşı için geri sayım başladı. Yeni yılın gelişini kutlayacak olan vatandaşlar kutlama hazırlıklarını hızlandırdılar. Yılbaşı, bir yılın bitimi, yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Yeni yıl coşku ile karşılanır. Yılbaşı ve yeni yıl kavramları bazen yılbaşı gecesi anlamına da gelmektedir. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde yeni yılın ilk günü 1 Ocak’tır. Çeşitli planlar yapacak olan vatandaşlar yılbaşı tatilinin kaç gün olduğunu öğrenmek istiyorlar. 31 Aralık 2018 yılında pazartesi gününe denk geldi. 31 Aralık gecesi yeni yılın gelişi kutlanacak. 1 Ocak Salı ise 2019’un ilk günü olacak. Hafta sonu tatilini yeni yıl tatili ile birleştirmek isteyenler 31 Aralık’ın tatil olup olmadığını öğrenmek istiyorlar. 1 Ocak 2019 resmi tatil iken 31 Aralık tatil değildir. Pazartesi günü için yıllık izinlerinden alabilen vatandaşlar cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günü olmak üzere dört gün izin yapabilirler. Peki okullar tatil olacak mı? 31 Aralık 2018 resmi tatil değildir.31 Aralık Pazartesi günü, resmi tatil olmaması sebebiyle okullar eğitim öğretime devam edecek. 1 Ocak Salı günü ise okullar da dahil olmak üzere tüm kamu kurumları tatil olacak. 31 Aralık ile ilgili detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

31 ARALIK TATİL Mİ?

31 Aralık 2018 yılında pazartesi gününe denk geldi. 31 Aralık gecesi yeni yılın gelişi kutlanacak. 1 Ocak Salı ise 2019’un ilk günü olacak. Hafta sonu tatilini yeni yıl tatili ile birleştirmek isteyenler 31 Aralık’ın tatil olup olmadığını öğrenmek istiyorlar. 1 Ocak 2019 resmi tatil iken 31 Aralık tatil değildir. Pazartesi günü için yıllık izinlerinden alabilen vatandaşlar cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günü olmak üzere dört gün izin yapabilirler.

YARIN OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların 31 Aralık’ta tatil olduğu ile ilgili bir açıklama gelmedi. Eğitim-öğretime 1 Ocak Salı günü bir gün ara verilecek.

Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Yılbaşı tatilinin bir önceki gün olarak bilinen 31 Aralık tarihi ise bu kanuna göre yarım gün ya da resmi tatil olarak nitelendirilmemiştir.

KANUNA GÖRE HANGİ GÜNLER TATİL OLARAK SAYILMAKTADIR?

Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Kanununa göre tatil günleri resmi ve dini bayram olarak ikiye ayrılmaktadır. Tatil günleri aşağıdaki gibidir;

Madde 1 – 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

Madde 2 – Aşağıda sayılan resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü genel tatil günleridir.

A) Resmi bayram günleri şunlardır:

1. (Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.

2. 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günüdür.

3. 30 Ağustos günü Zafer Bayramıdır.

B) Dini bayramlar şunlardır:

1. Ramazan Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 3,5 gündür.

2. Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 4,5 gündür.

C) (Değişik: 25/10/2016-6752/2 md.) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatilidir.

D) (Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir.

Bu Kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri; Cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip Cumartesi gününün tamamı tatil yapılır.

Mahiyetleri itibariyle sürekli görev yapması gereken kuruluşların özel kanunlarındaki hükümler saklıdır. 29 Ekim günü özel işyerlerinin kapanması zorunludur.

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler karnelerini alarak sömestr tatiline başlayacak. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

UZMANLARDAN 15 TATİL İÇİN ANNE BABALARA TAVSİYELER

1. Çocuklarınızın düşük not alma nedenlerini birlikte tartışıp çözüm üretin, karar alma süreçlerinize çocuğunuzu da dahil ederek sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlayın.

2. Okul zamanında kalkış saati, çalışma saati gibi belli rutinlere alışmış çocuklarınızın tatil döneminde vakitlerini eğlendirici ve eğitici geçirmelerine yardımcı olun.

3. Ara dönem, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok iyi bir fırsattır. Bu zaman diliminde mümkün olduğu kadar çok birlikte zaman geçirin. Tatili birbirinizi daha iyi tanımak, anlamak ve birbirinizin arkadaşlığından zevk almak için değerlendirin.

4. Yetenek, ilgi ve beceri bakımından her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğunu unutmayın. Bu nedenle çocuğunuzun dönem boyunca sergilediği performansı başka çocuklarla asla kıyaslamayın.

5. Çocukları ikinci döneme motive etmek için kaygı ve tehdit yolunu kullanmayın.

6. Çocuğunuza her şeye rağmen koşulsuz sevdiğinizi ve ona güvendiğinizi hissettirin.

EN GÜZEL YILBAŞI YENİ YIL MESAJLARI

¦ Mutluluk bankasının sevgi şubesinde, 2019 nolu hesabınıza, 365 gün daha yatırılmıştır. Mutlu bir şekilde harcamanız dileğiyle. Mutlu yıllar?
 
¦ Her Yeni Yıl, yeni tazelenen umutların, çoğalan sevgilerin habercisidir. 2019 yılı da böyle olsun ama hep güzel olsun.. Nice Yıllara..
 
¦ Ho ho ho! Mutlu yıllar! Yepyeni bir yıla sevgiyle, sevenlerinle, sevdiklerinle merhaba de?
 
¦ En kötü günümüz hiç gülmediğimiz gündür. Yeni yılın dolu dolu ve geniş en içten gülümsemelerle dolu geçmesi dileğiyle mutlu yıllar..
 
¦ YENİ YILDA; Hayatı tutabilmek, Sevgiyi kaçırmamak, Keşke dememek için düşlerini ikiyle çarp bu kez... Ve onları gerçekleştirecek zamanı ayır kendine... MUTLU YILLAR!!
 
¦ Yeni yılda; hayatı tutabilmek, sevgiyi kaçırmamak, keşke dememek için düşlerini ikiyle çarp bu sefer… Ve onları gerçekleştirecek zamanı ayır kendine. Mutlu Yıllar…
 
¦ 2019 yılına gireceğimiz şu günlerde istediğiniz her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle. Geleceğinizi oluşturacak her yeni gün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olsun! İyi Seneler!
 
¦ Sağduyu aklın kapıcısıdır. Görevi: Kuşkulu fikirlerin içeri girmesine, ve de dışarı çıkmasına engel olmaktır.Yeni yılda hepizin mutlu, sağduyulu ve sağlıklı günler getirmesi dileğiyle..
 
¦ Yaşamı seviyor musun? Öyleyse zamanı harcama, çünkü yaşamın yapıldığı madde zamandır. 2019 yılının her anını dolu dolu yaşaman ve mutlu olman dileklerimle..
 
¦ Rabbimiz bu yeni yılın tüm İslam âlemindeki kardeşlerimize her anını en güzel şekilde değerlendirmeyi ve her gününü razı olacağı amellerle yaşamamızı nasip etsin.
 
¦ Yeni yılımız kutlu olsun… Sağlık, huzur ve mutluluğumuzu daim etsin rabbimiz inşallah… Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
¦ Allah"ım, sen evveli ve sonu olmayan cömert, acıyan, ihsanı bol olansın. Bu yeni yılda bize helâl rızıklar ihsan et. Bu sene beni, yakınlarımı ve Müslümanları şeytanın aldatmasından ve tuzaklarından koru. Nefsimizin kötülüklerine karşı bize yardım et!
 
¦ Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah bizleri affedip ellerimizi dergâhından boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin. Selam ve dua ile Allah"a emanet olun her şey gönlünüzce olsun. Yeni yılınız kutlu olsun…
 
¦ Mutluluk yağmurları altında şemsiyesiz kalman dileğiyle. Nice mutlu yıllara.
Yeni bir yılda yüzünden gülücükler, gönlünden sevgiler eksik olmasın mutlu yıllar.
 
 
¦ Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılı kutlu olsun.
 
¦ Dün rüya yarın hayaldir. Rüyayı mutlu, hayali umutlu yapan bugündür, gönlün neyin özlemini çekiyorsa yarınlar sana onu getirsin. Yeni yılın kutlu olsun.
 
¦ Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla. Nice Yıllara!
 
¦ Yeni yılda melekler sihrini göstersin ve bütün neşe ve mutluluklar sana gelsin. Mutlu Yıllar!
 
¦ Baharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi yeni yılda da tüm güzellikler sizinle olsun? Mutlu ve sağlıklı yıllar!
 

¦ Yeni yılın en güzel müjdeler, en güzel sürprizlerle kapınızı çalması ve yeni yılı tüm dünyaya ümit saçan gülücüklerle karşılamanız dileğiyle.
 
 Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiştim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğiyle… İyi yıllar…
 
¦ Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını. Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç. Yeni yılınız kutlu olsun.
 
¦ Her yeni yıl bir başka güzel. 2017 yeni yıl sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsın. Yeni yılınız kutlu olsun.
 
¦ Düşsüz büyük şeyler yapılamaz. 2017 yılında tüm düşlerinizin gerçekleşmesi dileğiyle.
 
¦ Hiç hata yapmayan insan genellikle hiçbir şey yapamaz. 2018 yılında hatalarımızın az, başarılarımızın devamlı olması dileğiyle mutlu yıllar.
 
¦ Sahip olduklarımızla yaşamayı öğrenmek bir süreç, bir katılım, yani yaşamımızın yoğrulmasıdır. Gelecek yıllar varlığımızı zenginleştirecek. Yeni yıl ilk adım. Nice yıllar, mutlu yıllar.
 
¦ Gül için dikene razı olur musunuz, yoksa dikeni de gülü de red mi edersiniz? Yeni yıllarda güllerle dolu günlerin dikenleri sizi düşmanları koruyan çitler olsun. Mutlu Yıllar!
 
¦ Nerede yaşam varsa, orada umut da vardır. Yeni yılda tüm umutlar ve başarılar seninle olsun. Mutlu Yıllar dilerim.
 
¦ Zamanı yapamayacağımızı şeyleri istemekle geçirdiğimiz söylenir. Oysa gücümüz tüm zamanları zorlar. Yeter ki kendimize ve dostlarımızın gücüne inanalım. Yeni yılda inancımızı pekiştirmemiz ve mutlu olmamız dileklerimle.
 
¦ Dünyayı değiştirmek istersen yüreğine inan, dostlarına güven, sevgine sarıl. Yeni yıl senin başarılarının anahtarıyla tüm kapıları açacaktır. Mutlu Yıllar!
 
¦ En işe yaramayan günümüz hiç gülmediğimiz gündür. Yeni yılın dolu dolu ve geniş en içten gülümsemelere açılması dileğiyle mutlu yıllar.
 
¦ Başaramadığınız zaman düş kırıklığına uğrayabilirsiniz ancak, yeniden denemezseniz işte o zaman sizin için her şey bitmiş demektir. 2018 yılının ülkemiz, ailemiz ve hepimiz için mutlu ve başarılarla dolu olması dileğiyle.
 
¦ Mutlu insan sevgisine ve kendine güvenendir. Sevgi bütün kapıları açar. Yeni yılda sevgi dolu günler dilerim. Mutlu yıllar.
 
¦ Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar
 
¦ Coşkun ama yorgun bir yıl daha geçiyor yaşamdan. Gelecek yılın sevgilerin en güzeli, aşkların en yücesini, mutlulukların en büyüğünü getirmesi dileğiyle iyi yıllar.
 
¦ Yeni yılın sağlık mutluluk ve başarı dolu geçmesini dilerim. Her günün bir diğerinden daha keyifli geçsin. Yeni yılın kutlu olsun.
 
¦ Bir yılı daha tüketmenin hüznü yerine, bir yıldan daha kurtulmuş olmanın sevincini yaşamayı tercih ediyoruz. Ne diyelim, gelen gideni aratmasın! İyi seneler.
 
¦ Bir yıl daha geçti. Mutluluğunun ömür boyu devam etmesini, yaşantında hiç bir şeyin seni üzmemesini diler ve yeni yılını candan kutlarım.
 
¦ Yeni yılını tüm yüreğimle kutlar daha nice yıllar sağlıkla başarıyla sevdiklerinle birlikte görmeni ve geçirmeni dilerim.
 
¦ Dün rüya yarın hayaldir... Rüyayı mutlu, hayali umutlu yapan bugündür, gönlün neyin özlemini çekiyorsa yarınlar sana onu getirsin... Yeni yılın kutlu olsun...
 
¦ Getirdiği mutluluğun tüm kötülükleri unutturacağı, başarıların tüm başarısızlıkları yok edeceği güzelliklerin hayatını dolduracağı bir yıl dileğiyle.
 
¦ Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle bir yıl daha geçti. Hoş geldin yeni yıl. Mutlu yıllar…
 
¦ Yeni yılda hayatı tutabilmek, sevgiyi kaçırmamak, keşke dememek için düşlerini ikiyle çarp bu kez ve onları gerçekleştirecek zamanı ayır kendine. Mutlu Yıllar!
 
¦ Yaşamınca güzel yıllar, mutlu yarınlar, dostça dostluklar hep senin olsun. Mutlu Yıllar!
 
¦ Yeni yılda tüm dargınlıkların bitmesi ve barış içinde yaşanması dileğimle.
Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanların yüreğinde hissedeceği, hüzünlerinizin dostluklarla silineceği, ümitlerinizin hiç bitmeyeceği, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yılı sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileğiyle.
 
¦ 2018 yılı size sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirsin. Neşe dolu bir yıl geçirin.
 
¦ Bitirdiğimiz yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalıyor. Umarım Yeni Yıl size daha fazla umut, daha fazla sevinç ve daha fazla mutluluk getirir. Mutlu Seneler.
 
¦ Yine yeni bir yıl var kapımızda. Geleceğinizi oluşturacak her yeni gün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olsun! İyi Seneler!
 
¦ Yeni yılda; hayatı tutabilmek, sevgiyi kaçırmamak, keşke dememek için düşlerini ikiyle çarp bu kez. Ve onları gerçekleştirecek zamanı ayır kendine. Mutlu yıllar!
 
¦ Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice yıllara!
 
¦ Yeni yıl bizlere kutlu olsun. Yeni yıl sizlere de kutlu olsun. Sağlık, başarı ve mutluluk dolu olsun.