24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

3600 ek gösterge nedir kimleri kapsıyor?

3600 ek gösterge yasasının ne zaman çıkacağını merak eden yüz binlerce emekli ve memur, konuya dair son dakika haberleri yakından takip ediyor.

30 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
3600 ek gösterge nedir kimleri kapsıyor?

3600 ek gösterge son durumu yakından takip edenler konuya ilişkin son dakika açıklamaları araştırıyor. Geçtiğimiz yıl gündeme gelen 3600 ek gösterge ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. 3600 ek göstergenin 2019'da ne zaman verileceği ve kimleri kapsadığı merak konusu oldu.

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareciler ile emeklileri gelirlerinin yükselmesini etkileyecek olan 3600 ek gösterge hakkında Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan açıklama geldi. İşte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan ek gösterge ile ilgili yaptığı açıklamaların detayları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu 3600 ek gösterge müjdesi için çalışma tamam. 1.6 milyonu aşkın çalışanı içeren 3600 ek göstergede 4 meslek için paket hazırlandı. Yeni göstergeyle emekli olanın maaş ve ikramiyesi yüzde 20 artacak..

3600 ek gösterge artışıyla birlikte öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareciler ile emeklileri gelirlerinin yükseleceği günü bekliyor. Bu kapsamda yasanın ne zaman çıkacağını merak eden yüz binlerce memur, konuya dair yapılan son açıklamalar ve gelişmelerden haberdar olmak istiyor.

Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış, yüz binlerce memurun ilgiyle yakından takip ettiği konu olarak dikkat çekiyor. 3600 ek gösterge yasalaşırsa, mevcut maaşları artırmakla birlikte emeklilik ikramiyesi ve emekli maaşına da artış yansıyacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3600 ek gösterge düzenlemesi konusunda 1.6 milyonu aşkın çalışanın yüzünü güldüren müjdeli haber geldi.
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 3600 ek göstergede 4 meslek için tek paket hazırlandığını açıkladı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ayrım yapılmaksızın aynı paket kapsamına alınırken, yeni göstergeyle emekli olacak memurların maaşları, emekli ikramiyeleri yaklaşık yüzde 20 yükselecek. Emekli ikramiyeleri ortalama 25 bin lira artacak. Paket kapsamında yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisi düzenlemeden yararlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarıyla birlikte çalışan AK Parti Grubu teklifi önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacak. Başkan Erdoğan'ın açıklayacağı paketle milyonlarca çalışan arasında eşitlik sağlanacak. Hem görev ücreti hem de emekli maaşını belirleyen ek gösterge cetveli belirlenecek.

 

BAKANDAN "EK GÖSTERGE" AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Kavaklıdere Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gündemdeki 3600 ek gösterge konusuna da değinen Selçuk, "3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.