17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlama şiirleri ve mesajları

5 Aralık Dünya Kadın Hakları kutlama mesajları haberimizde yer alıyor. Dünya Kadın Hakları ile ilgili sözler nelerdir? İşte merak edilen 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajları sözleri ve ilgili yazıları haberimizde derledik. Toplumumuzda da kadın hakları önemi yadsınamaz bir gerçektir. 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Osmanlı Devleti döneminde, toplum hayatındaki rollerini kaybeden Türk kadını, Tanzimat'la birlikte gelişen özgürleşme ve eğitim talepleriyle değişmeye başlamış, Tanzimat Dönemi yazarlarının da, bu taleplerin artması ve ses getirmesinde önemli payı olmuştur.

5 Aralık 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlama şiirleri ve mesajları

5 Aralık Dünya Kadın Hakları kutlama tebrik mesajları haberimizde yer alıyor. Sizde sevdiklerinize Dünya Kadın Hakları Günü mesajları ve Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili sözleri gönderin. 5 Aralık Kadın Hakları Günü ile ilgili en güzel sözleri ve mesajları sizler için özenle hazırladığımız bu içerikte bulabilirsiniz. 

 

 

Başkan Alıcık'ın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Alıcık mesajında, “Tüm dünyada kadın haklarının arttırılması, kadının toplum içindeki hak ettiği eşit mertebeye ulaşmasını ve özgürlüğünü temenni ediyorum. Her toplumda olduğu gibi Türk toplumunda da kadının önemli bir yeri vardır. Kadın anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görmektedir. Kadının toplumdaki yeri ve görevleri onun bir fert olarak, gerekli kişiliği kazanması, aile ve toplum içerisinde gerekli yeri almasıyla mümkündür. Kadın ev sorumluluklarıyla beraber hayatın içinde yer almış çeşitli devlet kademelerinde memur ve idareci olarak çalışmıştır. Bizim sosyal toplumumuzun başarısı ve başarısızlığının sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgi ile orantılıdır. Kadın hakları hukuki bir devlet sorunu olmaktan öte bir ahlak ve kültür sorunudur. Atatürk, ‘Ey Kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye değersin’ sözleri ile en anlamlı hale getirmiştir. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çit süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, fedakar Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz büyük bir ruh, büyük bir duygu ile kadınlarımızı şükran ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal biliriz. Peygamberimiz ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ hadisinin muhatabı olan tüm kadınlarımıza sadece bir gün içerisinde hatırlamak doğru değil, kadınlarımız her zaman hatırlamak, sorunları hakkında duyarlı olarak gerekli önlemler alınmalı ve çözümleri üretilmelidir. Bu duygularla 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması dileğiyle saygılarımı sunuyorum” sözlerini kaydetti.

 

 

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Milletvekili Ök mesajında, Türkiye'de kadının konumu ve toplumsal alanda güçlenmesi için yapılan çalışmaların dünyada istisnai ve özgün bir tarihsel deneyime sahip olduğunu belirterek, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı elde etmesinin demokratikleşme yolunda atılmış en önemli adımlardan biri olduğunu ifade etti.

Türk kadınını doğrudan etkileyen, kadınların yasal statüsünü bütünüyle değiştirerek gerek aile içinde gerekse birey olarak eşit haklar sağlayan düzenlemelerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Ök, mesajında şunlara yer verdi:

"Türk kadınına Avrupa devletlerinden bile önce seçme ve seçilme hakkı verilmesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Kadınların, hayatın her alanında daha güçlü var olabilmesi için 'kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık' kavramını ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ile bu ilke, 2010 yılında halk oylaması ile kabul edilerek Anayasa'da yerini aldı.

16 yıl önce ve Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülük ettiği 'Haydi kızlar okula' projesi ile başlayan süreçte, bugün temel eğitimde kız-erkek oranının eşitlendiğine şahit oluyoruz. Türk kadını bugün gerek ekonomik yönden gerekse toplumdaki konumu itibarıyla, 16 yıl öncesinden çok farklı bir noktada. Siyasetten iş dünyasına daha pek çok alanda kadınlarımızın toplumsal hayata aktif katılım sağlamış durumdalar. Kadın istihdam oranı bugün yüzde 30'lar seviyesinde. Kadınlarımızın üniversitedeki okullaşma oranı yüzde 13'lerden yüzde 40'lara yükselmiş durumda. Bunlar önemli gelişmeler ama yakalanan bu başarılı ivmeyi sürdürmemiz ve bu oranların en az yüzde 50'yi bulana kadar çalışmamız gerekiyor."

Kadının toplumdaki statüsünün her geçen gün güçlendiğini ama olması gereken seviyede olmadığını, karar alma mekanizmalarında daha fazla yer alması için çalışacaklarına vurgu yapan Ök, "Öğretmenlerde yüzde 56'yı, bankacılarda yüzde 51'i bulan oranların milletvekilliği, belediye başkanlığı, hakim-savcı mesleklerinde ve özel sektör yöneticiliklerinde de gerçekleşmesi ana hedefimiz olmalı." ifadelerini kullandı.

 

 

5 aralık kadın hakları günü mesajları

Bütün kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.

Gökyüzünün yarısını, kadınIar taşır. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun.

Dürüst bir kadının güzeIIiği, ateşe benzer; yakIaşmayana hiçbir zararı dokunmaz. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun.

Dünyada her şey kadının eseridir. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun.

KadınIarını okutmayan miIIetIer, yıkıImaya mahkûmdur. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun.

GüzeI kadın bir mücevherdir, iyi kadın ise bir hazinedir. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun.

Havayı geIdiği gibi, rüzgarı estiği gibi, kadını da oIduğu gibi kabuI edin. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun.

KadınIar bizi sevdikIeri zaman, her suçumuzu bağışIarIar. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun.

KadınIarın siyasaI güçIeri yoktur sözde; oysa akıIIı kadınIar, erkeklerini hiç güçIük çekmeden parIamentoya sokar, hatta bakan koItukIarına oturturIar. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun.

KadınIarımız erkekIerden daha çok aydın, daha çok verimIi, daha fazIa biIgiIi oImaya mecburdurIar. Dünya kadın hakIarı günü kutIu oIsun.

 

KADIN HAKLARI ŞİİRLERİ

KADIN HAKLARI

Ödenir mi hakları

Hiç kadınlarımızın?

Kadınlardır baş tacı

Her yerde dünyamızın

 

Doğurup büyütürler

Özveriyle bizleri,

Dünyadaki pek çok şey

Hep onların eseri.

 

Sevgi, şevkat, kaynağı

Fedakardır kadınlar.

Ana, bacı ve de yar,

Hepinize saygılar.

 

Atila Çakıroğlu

 

Kadın Hakkı

Bak ağlıyor için için,

Hani nerde kadın hakları

Çalışırız geçim için,

Hani nerde kadın hakları

 

Meclislerden yerilmişiz,

Aklı kısa görülmüşüz,

Hep zorula verilmişiz,

Hani nerde kadın hakları

Kırmanını eğirmez mi,

Hamurunu yoğurmaz mı,

Seni beni doğurmaz mı,

Hani nerde kadın hakları

 

Tık demeden dövülürüz,

Ana avrat sövülürüz,

Sık sık evden kovuluruz,

Hani nerde kadın hakları

 

Derde yoğa alışığız,

Çilelerle buluşuğuz,

Birkez gülsek yılışığız,

Hani nerde kadın hakları

 

Hatuni’yim ne diyeyim,

Bitmezki daha sayayım,

Cevap verin de duyayım,

Hani nerde kadın hakları

 

Semiha Oğuz Karaman