26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ağrı'da araç kundaklama: 4 gözaltı

Ağrı'da araç kundaklama olayı ile ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

DHA21 Mart 2021 Pazar 22:29 - Güncelleme:
Ağrı'da araç kundaklama: 4 gözaltı

Merkez Fatih Mahallesi'nde 19 Mart gecesi meydana gelen olayda, 06 BKT 266 plakalı kamyonet ile 25 FN 531 plakalı kamyonet kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kundaklandı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangın sonrası iki kamyonet de kullanılamaz hale geldi. Kundaklanan kamyonet sahiplerinden Abbas Güngör'e yakılan araçların yanında bir de tehdit notu bırakıldı.

ŞÜPHELİNİN TELEFONUNDA ARAÇLAR YANARKEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜ ÇIKTI

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, iki aracın kundaklanması olayına ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda isimleri açıklanmayan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada yakılan araçların yanına bırakılan notun yazıldığı değerlendirilen bir kalem ile evlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerden birinin telefonunda yapılan incelemede ise araçların yakıldığı anda çekilen görüntülerin terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesine servis edildiği tespit edildi.

Gözaltına alınanlardan 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 2 şüpheli ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.