26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

AÖF sınav sonuçları açıklandı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2018-2019 Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçları açıklandı. Sonuçları görmek için 'Sınav Sonuçları' butonuna tıklayınız.

24 Ocak 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
AÖF sınav sonuçları açıklandı

 Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2018-2019 Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçları açıklandı.

AÖF sınavı 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

 

AÖF FİNAL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

AÖF SONUÇLARI AÇIKLANDI

AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında resmi bir açıklama bulunmazken, sonuçların bir önceki sonuç açıklama dönemi ele alındığında 10 gün içerisine erişime açılacağı tahmin ediliyor. Bu bilgilere göre, AÖF sınav sonuçlarının 23 Ocak tarihinde açıklanması mümkün.

Öğrenciler, sınav sonuçlarını AÖF öğrenci otomasyonu sisteminden takip edebilirler. AÖF sonuçlarını görüntülemek için öğrenci otomasyonuna T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci şifresi ile giriş yapacak ve bireysel notlarını görüntüleyebilecek.

AÖF BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

Başarı Notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır.

Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.

Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak Başarı Notu hesaplanır.

Örneğin, bir dersin ara sınavından 70 ve dönem sonu sınavından 80 aldığınızı varsayalım. Bu durumda, ara sınavdan 21 puan ve dönem sonu sınavından 56 puan almış olacaksınız. Başarı notunuz ise, 21+56= 77 olacaktır.

Şunu belirtmekte fayda var: Bu hesaplama, ödev, uygulama, proje vb. olmayan dersler için geçerlidir.

HARF NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00’ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00’ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerini ne zaman yapılacağı, Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından merakla sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. AÖF güz döneminin sona ermesiyle birlikte gözler bahar dönemi kayıt tarihlerine çevrildi.