26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2019 ATA AÖF Bahar Yarıyılı Ara Sınavı (Vize) Sonuçları ne zaman? ATA AÖF giriş belgesi sorgulama!

ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları, Atatürk Üniversitesi tarafından değerlendirilmeye devam ediliyor. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bahar dönem ara sınavları için heyecan dorukta. 23-24 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. ATA AÖF sınavında öğrencilere her bir ders için 30 dakika süre verilecek. Sıvanlar iki oturum halinde düzenlenecek. Sınava girecek öğrenciler sonuçlarını Atatürk Üniversitesi sisteminden öğrenebilecek. Peki, 2019 ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ATA AÖF giriş belgesi sorgulama ile ilgili bilgiler haberimizin detaylarında

23 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2019 ATA AÖF Bahar Yarıyılı Ara Sınavı (Vize) Sonuçları ne zaman? ATA AÖF giriş belgesi sorgulama!

ATA AÖF 2019 bütünleme sınav sonuçları için heyecan dorukta! ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları, Atatürk Üniversitesi tarafından değerlendirilmeye devam ediliyor.  Türkiye çapında yapılan ATA AÖF güz dönemi bütünleme oturumları 23-24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  Sınav sonuçlarına ya da sorulara ilişkin itirazı olan öğrencilerin sınavın tamamlanmasından itibaren 5 iş günü içerisinde Fakültemize yazılı itiraz dilekçesi göndermeleri gerekmektedir. Ara, yarıyıl sonu, bütünleme ve tek ders sınavları ile ilgili sınav itiraz dilekçesi verilebilmektedir. Sınava girecek öğrenciler sonuçlarını Atatürk Üniversitesi sisteminden öğrenebilecek. Peki, 2019 ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ATA AÖF giriş belgesi sorgulama ile ilgili bilgiler haberimizin detaylarında

 

ATA AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

 

Bahar dönemi ATA AÖF sınav takvimi Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin resmi internet sitesinden öğrencilerin erişimine açıldı. Bahar dönemi eğitim ve öğretimi 4 Şubat – 10 Mayıs tarih aralığında gerçekleşecek. 23 – 24 Mart 2019 tarihinde ATA AÖF 2. Dönem ara sınavı, 11 – 12 Mayıs 2019 tarihinde ise bahar dönemi final sınavı yapılacak. 29 – 30 Haziran 2019 tarih aralığında ise öğrenciler bahar döneminin bütünleme sınavına katılacak.

 

ATA AÖF bütünleme sınavına girmiş olan öğrenciler sınav sonuçları açıklandığı zaman kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ATA AÖF bütünleme sınav sonuçlarını https://www.ataaof.edu.tr adresinden öğrenebilecekler. Henüz yeni yayımlanan ATA AÖF Bütünleme Sınavı soru ve cevaplarına da aynı adresten ulaşabilirsiniz. Kesin olarak hatalı gördüğünüz sorulara itirazda bulunabilirsiniz.

 

 

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ

 

23-24 Mart 2019 tarihlerinde yapılacak olan Bahar Yarıyılı Ara Sınavı (VİZE) için giriş belgeleri yayınlandı.

 

GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

ATA AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

 

Sınav sonuçlarına, sonuçların ilanından sonraki 3 iş günü içerisinde Fakülteye yazılı bir itiraz dilekçesi göndererek veya Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS) üzerindeki itiraz bölümünden itiraz edilebiliyor.

Sınav sonuçlarına itirazda bulunmak isteyen öğrenciler Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS) sol menüde yer alan "Sonuç İtirazı" butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını kuruma iletebilecekler. Bu tarihten sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacak. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden anlık olarak yapılacak.

 

ATA AÖF BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

Ders başarı notu ara sınav puanının yüzde 30'u ve yarıyıl sonu/bütünleme/üç ders sınav puanının yüzde 70'i alınarak hesaplanır. Yalnızca Blok Uygulama derslerinde ise bu oran yıl içi uygulama puanının (ara sınav yerine geçer) yüzde 60'ı ve yarıyıl sonu/bütünleme sınavının yüzde 40'ı alınarak hesaplanır. Öğrencinin geçme veya kalma durumunu başarı notu belirler. Tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

 

ATA AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

 

Açıköğretimde son dönemde yapılan değişiklikleri artık takip bile edemiyoruz. 4 yanlış 1 doğruyu götürmeye başladı, önümüzdeki dönemden itibaren açık uçlu sorular geliyor. Son olarakta öğrenci lehine diyebileceğimiz geçme notu 30'a indirildi. Hatırlarsanız geçme notu bundan önce 35 idi.

 

Geçme notunun 30'a inmesi ile 30'un altında kalan her not FF alarak doğrudan kalacak, 30'un üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacak.

 

Buna göre 9. maddede yapılan değişiklik ile;

 

"Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30'dur. " şeklinde değiştirildi.

 

ATA AÖF SINAVLARI HAKKINDA

 

Sınav Sistemi

 

Fakültemizde bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için birer adet ara, yarıyıl sonu, bütünleme ve üç ders sınavları yapılmaktadır. Tüm sınavlar sınav merkezlerimizde gözetim altında merkezi sınavlarla yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

 

Ara Sınavlar

 

Fakültemizde ara sınavlar, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınav, dönem sonu not ortalamasını %30 oranında etkilemektedir.

 

Yarıyıl Sonu Sınavı

 

Fakültemizde yarıyıl sonu sınavları, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Yarıyıl sonu sınavları dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkilemektedir.

 

Bütünleme Sınavı

 

Bütünleme sınavı da yarıyıl sonu sınavı gibi il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınavdan alınan puan yarıyıl sonu sınavı puanının yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkiler.

 

Üç Ders Sınavı

 

Fakültemizde üç ders sınavı gerçekleştirilmektedir.