2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Bedelli askerlik yerleri 4.celp tarihi ne zaman?

Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak? E devlet Bedelli askerlik yerleri nasıl sorgulanır?

5 Ekim 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bedelli askerlik yerleri 4.celp tarihi ne zaman?

4 Haziran seçimlerinden önce bu konuyla ilgili beklentileri olan vatandaşlar için hükümet cephesi seçimlerden sonra masaya yatırılacak konular arasında olduğunu belirtmişti. Konuyla açıklama gelmiş ve bedelli askerlik resmi olarak 93 1 Ocak 1994 ve öncesini kapsayacak şekilde açıklanmıştı. Bedelli askerlik başvuruları an itibariyle 550 binden fazla iken, şuanda merak edilen ana konular arasında celp dönemleri bulunmakta. Bedelli askerlik celp dönemleri ile ilgili araştırmalar sürerken ilk 3 dönemin ardından 4. Celp döneminin ne zaman açıklanacağı konusu araştırılıyor.

Bedelli askerlik başvuruları yeni dönem ile birlikte rekor sayılara ulaştı. An itibariyle 550 binden fazla kişinin başvurduğu Bedelli askerlik ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise celp dönemleri oldu. İlk 3 celp döneminin açıklanmasının ardından gözler 4. Celp döneminin açıklanacağı tarihe çevrildi. Askere gitmeyi gözleyen adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. E-Devlet ile askerlik celp dönemi sorgulama ekranı star.com.tr'de.

E DEVLET GİRİŞ

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Henüz konuyla ilgili bir açıklama olmamasına karşın Bedelli askerlik 4. celp döneminin e-Devlet üzerinden duyurusunun yapılmasının 24 Ekim 2018'de gerçekleşmesi bekleniyor. Bedellide 4. celpte adı yer alan adayların ise 24 Kasım'da birliklerine teslim olarak, 14 Aralık'ta birliklerinden terhis olmaları bekleniyor.

    Bedelli askerlik celp dönemi yerleri e-devlet ilanı
    Birinci celp dönemi tarihi - 15 Eylül 2018
    Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 28 Ağustos 2018
    İkinci celp dönemi tarihi - 6 Ekim 2018
    Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 6 Eylül 2018
    Üçüncü celp dönemi tarihi - 27 Ekim 2018
    Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 27 Eylül 2018.

ARA CELP DÖNEMLERİ GELECEK Mİ?

Başvurulardan sonra Bakanlık tarafından bedelli askerlik yapacaklara yönelik celp planlamalarının düzene sokulacağı ve başvuru sayılarına göre celp dönemlerinin oluşturulacağı ifade ediliyor.

Diğer yandan ara celp dönemleri kapsamında ise; Amasya, Erzincan, İzmir, Konya, Manisa, Sivas ve Tokat'taki kışlalarda bedelli askerlik yapacakların silah altına alınması öngörülmekte..

Söz konusu detaylara göre; 3 aylık başvuru süresi içinde işlemlerini gerçekleştireceği ve başvuruların, askerlik şubeleri ya da e-Devlet'ten yapılacağı ayrıca yurt dışında yaşayanlar da konsolosluklara müracaat edeceği belirtilmiş durumda.