19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Uğurtan Sayıner hastaneye kaldırıldı! Bizimkiler dizisinin Cemil'i Uğurtan Sayıner kimdir?

Türk televizyon tarihine damga vuran 'Bizimkiler' dizisinde canlandırdığı 'Cemil' karakteriyle hafızalara kazınan Uğurtan Sayıner için sanatçı dostlarının yaptığı çağrı üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. 76 yaşındaki usta oyuncu, ambulansla Büyükşehir Belediyesine bağlı Eşrefpaşa Hastanesi'ne götürüldü. Uğurtan Sayıner, daha önce de alkol bağımlığından kurtulmak için tedavi altına alınmıştı.

6 Ağustos 2020 Perşembe 15:34 - Güncelleme:
Uğurtan Sayıner hastaneye kaldırıldı! Bizimkiler dizisinin Cemil'i Uğurtan Sayıner kimdir?

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan, Bizimkiler dizisinin Cemil'i Uğurtan Sayıner, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Eski oyuncunun daha önce sosyal medyada yayılan aşırı zayıf halini ortaya koyan fotoğrafı herkesi üzmüştü. Uğurtan Sayıner, daha önce de alkol bağımlığından kurtulmak için tedavi altına alınmıştı. Uğurtan Sayıner'in adını taşıyan kültür ve sanat merkezinin yöneticisi Hasan Kızılaslan, son dönemde usta sanatçının yaşlılığa bağlı hastalıklarının ağırlaştığını açıkladı. Peki Uğurtan Sayıner kimdir?

Hasan Kızılaslan, "Yaşlılığa bağlı şuur kaybı da yaşıyor. Bakımı evde dostlarının desteğiyle karşılanıyor, ama yine de profesyonel sağlık hizmeti gerekiyor. Bu nedenle sanatçı dostları destek paylaşımında bulundu" dedi.

Uğurtan Sayıner, Bizimkiler dizisinde Cemil karakterine hayat veriyordu. Ünlü oyuncu, 'Sevim koşşş' repliği ile hafızalara kazındı.

UĞURTAN SAYINER KİMDİR?

1944 Samsun doğumlu olan Uğurtan Sayıner 76 yaşındadır.

İktisat fakültesi mezunu olan oyuncu, 1962 yılında sanat hayatına tiyatro ile başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen - Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, ve Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı. Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı "Sarhoş Cemil" karakteriyle zirveye çıktı. Bir dönem bir cafe - bar işleten sanatçı, İzmit depremi mağduru ünlü kişi olarak da tanındı.

Filmografisi:

Kabaktanmı Dudaktanmı - 2012

Yağmurdan Sonra - 2010

İki Koca Adam - 2007

Kızarmış Ekmek Demli Çay - 2006

Sevda Tepesi - 2005

Bir Kurşun İkimize Yeter - 2005

Falımda Bir Kız Var - 2004

Yazlıkçılar - 1993

Bir Milyara Bir Çocuk - 1990

Bizimkiler - 1989

El Kızı - 1989

Biri Ve Diğerleri - 1987

Perihan Abla - 1986

İstanbul 1979 - 1979