29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Cesaret videoları ölüm saçıyor 

Mavi Balina oyunu gibi internet üzerinden yayılan ve daha çok çocukların ilgi gösterdiği ‘cesaret videoları’nın yol açtığı ölümlerin önüne geçilemiyor. Uzmanlar ailelerin çocukların sanal dünyalarına da dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.

14 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Cesaret videoları ölüm saçıyor 

Brezilya’da internet kullanıcılarının paylaştığı cesaret videosu bir çocuğun ölümüne yol açtı. Sao Paulo kentinde yaşayan 7 yaşındaki Adrielly Gonçalves adlı çocuk internette izlediği videodan etkilenerek deodorantı içine çekti ve geçirdiği kalp krizi nedeniyle öldü. Yetkililer son iki hafta içinde sadece Brezilya’da 800 binden fazla cesaret videosunun paylaşıldığını kaydetti. ‘Cesaret videoları’ geçen yıl tüm dünyada yüzlerce çocuğun intihar etmesine yol açan Mavi Balina oyununu hatırlattı. Türkiye’de de Mavi Balina’nın 142 çocuğun intiharıyla bağlantılı olduğu açıklanmıştı. 

KABUL GÖRMEK İSTİYORLAR 

Meydan okuma oyunlarıyla birlikte artan ölümler üzerine bilinçlendirme çalışmaları yapan DimiCuida adlı kuruluş, çocukların çevrelerinde kabul görmek için cesaret videolarını internette paylaştıklarını vurguladı. Uzmanlar ailelerin sosyal medyadaki yaş sınırlamalarına dikkate alması gerektiğini vurgulayarak çocuklara normal hayatta gösterilen dikkatin aynısının sosyal medya kullanırken de gösterilmesini istedi. 

Anne Márcia Gonçalves, kızı Adrielly’nin cesaret videolarını takip ettiğinden haberi olmadığını söyledi.