10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Çocuklar parkinson, aile çaresiz

İki kardeş 10 yaşına geldiklerinde parkinson hastalığına yakalandı.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Çocuklar parkinson, aile çaresiz

Erzurum’un Palandöken ilçesine bağlı Güllü Mahallesi'nde ikamet eden Murat ve Nurgül Gümeç, çiftinin 4 çocuklarından ikisi olan Nuray (18) ve Oktay (16) yakalandıkları parkinson hastalığıyla mücadele etmeye çalışıyor. Her ikisi de 10 yaşına geldiğinde parkinson hastalığına yakalanırken kardeşlerin dramı yürek yakıyor.

Yaşları ilerledikçe ilaç tedavisi etkisiz hale gelen kardeşlerin ameliyat olabilmeleri için kişi başına 20 bin Euro gerekiyor.

Çiftçilikle uğraşan Baba Murat Gümeç, "“Defalarca hastaneye, hocalara götürdük. Çocuklarımı böyle görmek yüreğimi sızlatıyor. Her hastaneye götürüşümde 1-2 ineğimi satıp masrafları karşılamaya çalıştım. Artık maddi gücümüz bitti, kalmadı." dedi.

İstanbul'da özel bir hastanede ameliyat olmaları gereken çocuklarının sadece birinin ameliyatı için 20 bin Avro para gerektiğini belirten baba Gümeç, bu parayı temin etmelerinin imkansız olduğunu belirterek hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Çocuklarının hastalık nedeniyle eğitim öğretimlerine devam edemediğini ifade eden anne Nurgül Gümeç ise, "“Çocuklarımın sağlıklarına kavuşması için Allah'a her gün dua ediyorum. Maddi gücümüz kalmadı artık. Nuray her gün ağlıyor. Gözyaşları hiç dinmiyor. Hayırseverler, yetkililer bize yardımcı olurlarsa yapacakları en büyük hayır olur.”" diye konuştu.