16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Cyber Monday nedir

Cyber Monday her yıl olduğu gibi Black Friday'i takip eden Pazartesi gerçekleşecek. Yani bu yıl 26 Kasım 2018 Pazartesi gününe denk geliyor.

27 Kasım 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Cyber Monday nedir

Siber Pazartesi (Cyber Monday) 2018 Türkiye indirimleri:

Amazon Türkiye

Geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarına giren Amazon’un beklenen Kara Cuma haftası başladı. 19 – 26 Kasım tarihleri arasında özel fiyatlarla indirim uyguluyor. Çok aranan mutfak ürünlerinden, Samsung’un çok satan Galaxy J7 Prime modeline kadar birçok üründe geçerli indirimler 26 Kasım’a kadar Amazon.com.tr’de alışveriş severleri bekliyor.

 

Sony Playstation PS4 oyunlarında indirim

Sony Eurasia, 19 – 26 Kasım tarihleri arasında sürecek olan büyük Black Friday indirimlerinin başladığını duyurdu. Seçili kutulu oyunlar, 19 ile 26 Kasım tarihleri arasında yüzde 45’e varan indirimli fiyatlarla satılacak.

Marvel’s pider-Man Standard Edition PS4 Paketi: Simsiyah ve 1TB kapasiteli PS4, DualShock 4 kontrolcü ve Marvel’s Spider-Man oyunun fiziksel kopyasını içeren paket, 200 dolar fiyat etiketiyle satılacak.

DualShock 4 kablosuz kontrolcüler: Kontrolcülerinin tanesini 35 Dolar’dan satışa çıkaracak olan Sony, kontrolcülerinin arasına Mavi Kamuflaj rengi, Magma Kırmızısı, Gece Mavisi, Altın ve Kristal renklerini ekledi.

Playstation VR ekipmanları: Toplam olarak 200$ satış fiyatıyla Sony tarafından 18 Kasım – 26 Kasım tarihleri arasında satılacak

Playstation Plus: Sony’nin üyelik sistemine dayalı oyun servisi PS Plus, 12 aylık abonelik paketiyle indirimli bir şekilde marketlerdeki yerini alacak.

CYBER MONDAY 2018  NE ZAMAN?

Cyber Monday her yıl olduğu gibi Black Friday'i takip eden Pazartesi gerçekleşecek. Yani bu yıl 26 Kasım 2018 Pazartesi gününe denk geliyor.

 

CYBER MONDAY NEDİR?

İşte Cyber Monday ve online alışverişte güvenliğinizi sağlamak için bilmeniz gereken her şey...

 1- Web sitesinin bilgilerinizi koruyabilecek güvenlik seviyesine sahip olduğundan emin olun. Bu özelliğe sahip olan sitenin üst kısmında bir kilit logosu göreceksiniz. Bu logo sitenin kredi kartı bilgilerinizi hacker'lardan koruyabilecek donanıma sahip olduğunu gösteriyor.

2- Kullandığınız Safari, Crome ya da Explorer'ın son sürümlerden biri olduğundan emin olun.

3-Olası online hırsızlığın önüne geçmek için sanal kart kullanın.

4- Kredi kartınızdan harcama yaptığınızda bunun e-mail ya da SMS yoluyla size bildirim olarak gelmesini sağlayın. Bu yöntemle yapmadığınız harcamaları anında öğrenebilir ve en kısa sürede bankanızla bağlantıya geçebilirsiniz.

5- En son güncellemelerden birine sahip olan bir anti virüs programı kullanın.

6- Çift aşamalı güvenlik sistemi kullanın (Ödeme yapmadan önce telefonunuza veya e-mail adresinize onaylama opsiyonu gelmesini sağlayın)

7- Sadece App Store ya da Google Play'den indirdiğiniz, güvendiğiniz uygulamalar üzerinden alışveriş yapın.

8- Hacker'ların akılına gelmeyecek (tahmin edilmesi kolay olmayan) bir şifre belirleyin Unutmayın bu yılın en popüler şifresi de geçen yıl olduğu gibi 123456 oldu. Bu hacker'ların sizin hesabınızı ele geçirmeden önce ilk deneyeceği şifre olacak!

 

İndirimli alışveriş çılgınlığı ‘Siber Pazartesi’ ile devam edecek…

Amerika Birleşik Devletleri’nin alışveriş gelenekleri bu yıl tüm dünyaya sıçradı. Yüzde 80’i aşan indirimlere ev sahipliği yapan Kara Cuma’da mağazalar müşteri akınına uğrarken, Siber Pazartesi ise benzer indirimleri e-ticaret sitelerine getiriyor.

Her yıl kasım ayının dördünce perşembe günü Şükran Günü’nü kutlayan Amerikalılar, ardından Kara Cuma ve Siber Pazartesi olmak üzere birbirini takip eden büyük indirimlerle alışveriş yapıyorlar.

Kara Cuma, milyonlarca insanın indirimli satış yapan mağazalara akın etmesini sağlarken, Siber Pazartesi ise benzer indirimlerin e-ticaret sitelerinde uygulandığı bir gelenek.

Bu yıl tüm dünyayı kasıp kavuran Kara Cuma çılgınlığı, anavatanında 115 milyon Amerikalının indirimli ürün satın almasıyla tamamlandı. ABD Ulusal Perakendeciler Birliği’ne göre, bu tarihte e-ticaret sitelerinin ziyaretçileri de yüzde 65 arttı.

En çok satın alınan ürünler ise akıllı telefon, televizyon ve oyun konsolu olarak sıralanırken, Kara Cuma satışlarının bu yıl yüzde 16 artışla 5 milyar doları aştığı tahmin ediliyor.